StoryEditorOCM

Turci sele Pašalića u Istanbul, velikan ne štedi za obranu naslova i sprema ponudu za hrvatskog reprezentativca

Piše Sport SD
18. siječnja 2024. - 08:54

Veliku borbu u turskom prvenstvu vode dva najveća tamošnja kluba Galatasaray i Fenerbahče. Svega dva boda dijeli ih na prvenstvenoj ljestvici na kojoj su već dobro odmakli ostalima. Fenerbahče nije bio prvak deset godina i trenutno je vodeća momčad prvenstva s 53 boda, a dva manje ima branitelj naslova Galatasaray, dok im je prvi idući pratitelj Trabzonspor s 37 bodova. Oba kluba će na proljeće igrati i Europsku ligu, Fener kao najbolji iz svoje skupine, a Galata nakon ispadanja iz Lige prvaka. 

Turski klubovi su prošlog ljeta u sjeni Saudijaca dovodili europske zvijezde, a u tome su prednjačili dvije vodeće momčadi prvenstva. Galatasaray je otkupio Maura Icardija i Davisona Sancheza, a stigli su još TeteKerem Demirbay, Angelino, Cedric Bakambu, Tanguy Ndombele, Wilfried Zaha i Hakim Ziyech, uglavnom jako poznata imena prosječnom pratitelju europskog nogometa. Istim putem išao je i Fener transferima Cengiza Undera, Freda, Dominika Livakovića, Edina Džeke, Dušana Tadića i ove zime Leonarda Bonuccija, a htjeli su i hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića prošlog ljeta. 

Atalanta je prema pisanjima brojnih talijanskih medija imala ponudu Fenera od 15 milijuna eura koju su prihvatili, a financijski uvjeti za hrvatskog reprezentativca su bili zadovoljavajući. Ipak, hrvatski reprezentativac je na ljeto odlučio odbiti ponudu Turaka jer je želio ostati u Ligi petice, a bio je spreman razmotriti ponudu jedne od tih liga.

Spominjalo se na ljeto i da Pašalić gubi mjesto u Atalanti kod Gian Piera Gasperinija, no unatoč svemu još jednom je pokazao kako bez njega teško funkcioniraju. Nakon pokušaja na ljeto iz Turske bi mogla stići nova ponuda ove zime i to rivala. Kako navode turski mediji, Galatasaray ozbiljno razmatra dovođenje bivšeg hajdukovca, a nije isključeno i da ovog puta razmotri ponudu koja bi mogla biti financijski značajno bolja od uvjeta koje trenutno ima u Atalanti. 

Atalanta je Pašalića otkupila od Chelseaja u ljeto 2020. za 14.5 milijuna eura nakon dvogodišnje posudbe, a u klubu iz Bergama nastupio je 226 puta, zabio 47 golova i 30 puta asistirao. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:05