StoryEditorOCM
Košarkalijep niz

Košarkaši Zadra stigli do nove pobjede, briljirao Vujačić

Piše Ivica GJERGJA
22. listopada 2023. - 20:38

Zaslužena pobjeda Zadra. Iako su u dvorani Krešimira Ćosića svi gledatelji očekivali „kamilicu“ – laganu utakmicu i velik broj koševa prema onome što se zbivalo u prvoj četvrtini ne bi se reklo.

Naime, Zadrani su preko Drežnjaka otvorili susret tricom, imali i držali igru, ali su tranzicijski te agresivno na igrača sa loptom išli Zabočani u čemu su uspijevali. Dražnjak i Mazalin na strani Zadra dobro pariraju Rebić i Sikirić te do kraja ovog dijela samo su Zadrani tri poen u prednosti. Vidljiva je igra šarolikog sastava i prije samo 24 sata susret Aba lige sa Krkom.

U nastavku su Vujačić i Žganec promašili trice, a na drugoj strani Sikirić dok je to sve „gledao“ Njegovan i Lakić i u nizu ubacuju četiri koša uz asist Žganeca, za 15 minuta igre 31:22 na strani Zadra. U tom periodu razigrane domaćine svojim dobrim dionicama vode Njegovan i Vujačić, dok Božić najbolji igrač domaćina nije postigao ni koša njemu je ovo bio lakši trening, a na kraju drugog perioda Lakić tricom „diže“ na 14 razlike što je i optimalan rezultat prema pokazanu na paketu.

Tijekom susreta bilo je i 20 razlike. Zadrani dolaze do svoje igre, nakon što je otvorio Mekić dvicom, Petar Vujačić ima svoju večer, od šest pogađa četiri trice i drži 14 razlike uz svesrdnu pomoć ostalih suigrača. Lake poene postižu gosti prednjači Cinac i Sikirić no promjene nema, da bi u 30. minuti Dino Cinac dobio isključujuću grešku, te „pomogao“ svojima, kada nastavlja Vujačić i u sam smiraj susreta tricom odlazi na 76:57. Tijekom zadnjeg period trener Jusup mijenja dosta sastav u igri, da bi dao svakom od igrača minutažu.

ZADAR – ZABOK 97:84 (25:22, 18:10,30:25, 21:27)

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić.

Gledatelja: 350.

Suci: Roko Hordov, Karlo Mirčeta, Dino Vukušić.

ZADAR: Klarica 5, Mazalin 13, Lakić 12, Mekić 14, Drežnjak 10, Vujičić 37, Žganec 4, Njegovan, Jambrović, Grbić 2, Božić, Ramljak. Trener. Danijel Jusup.

ZABOK: Sikirić 13, Cinac 14, Savić 6, Črnjević 15, Rebić 7, Damjanić, Tomic 2, Šutić 2, Antonić, Owens 11, Borovčak 8, Cvitanović 6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:51