StoryEditorOCM
KošarkaRADOST LOPTANJA POD OBRUČIMA

Dubrovnik, koji je i treći put bio bolji od Šibenke, za cilj je imao izboriti ostanak, a igra doigravanje za prvaka!

Piše Tonči Vlašić
27. travnja 2024. - 22:50

Parovi četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske su: Zadar (1) – Dubrava (8), Split (2) – Dubrovnik (7), Cibona (3) – Zabok (6), te Cedevita Junior (4) – Dinamo Zagreb (5).

Dubrovnik je na kraju ligaškog dijela dobio i treći put ove sezone Šibenku, drugi put u Gospinom polju, plus jedan ogled na Baldekinu. Povratak među najbolje zaključio je s 15 pobjeda i 18 poraza, te plasmanom u doigravanje za prvaka. Cilj je bio ostanak. Ugodno je iznenadio!

Nastup u doigravanju mu je nagrada za ostvareno. Split je suparnik, te favorit. Kako bi bilo lijepo ostvariti do kraja sezone još jednu pobjedu, a kad bi se uspjelo više od jedne…

I prije ogleda sa Šibenkom znalo se, Dubrovnik sedmi, a Šibenka bez doigravanja. Završilo je 86:75 za sastav Ivana Perinčića, Željka Vreće i Husnije Habula. Javon Levi je bio prvo ime Dubrovnika s 22 koša, pogodio je 4 trice iz 6 pokušaja, imao 5 skokova, 7 asistencija i 5 ukradenih lopti – valoriozacija 32.

image

Dubrovnik - Šibenka

Tonči Vlašić/

Ukupno pet dvoznamenkastih u napadu imao je Dubrovnik: Petar Dubelj 15 koševa, Ivan Vodopija 14, plus 8 skokova i 4 asistencije, zatim Filip Vujičić 11, 5 skokova, 3 asistencije i 2 blokade, te Roko Gizdavčić 10 i 4 asistencije. Koš Šibenke pogađali su još Jakov Vujičić i Gvido Guštin, obojica su ubacila po 7 koševa, a još su igrali Lovre Klarić, Antun Prebisalić, Ivano Lučić i Ivano Prlj.

Kreće sad doigravanje za prvaka. Dubrovnik je u njemu!

08. svibanj 2024 17:22