StoryEditor
Hajdukod 17 sati

Počinje završna serija utrke za Europom: Bijelima je cilj nanizati sve četiri pobjede, a prva stanica je Varaždin

8. svibnja 2021. - 09:05
Vladimir Dugandžić/Cropix

Počinje završna serija utrke za Europom, kao za horizontom, Hajduku je nanizati sve četiri pobjede i kako smo jučer naveli to bi bila akuža sva četiri asa, ali još bolje je reći – sve četiri trice! Četiri puta po sva tri boda.

Nije to Hajduk odavna ostvario, posljednje trenere pamtili smo češće po porazima, nego pobjedama, ali je Paolo Tramezzani s posljednje dvije predstave udahnuo malo optimizma, a i nanizao je tri pobjede zaredom kad je dvaput svladao Rijeku na Rujevici te potom Varaždin u Poljudu.

Sad kreće po – sve četiri i prvi zadatak je danas Varaždin u gostima.

Komplimentirat će talijanski stručnjak Varaždince kao ozbiljnu momčad koja dobro stoji na terenu, ali takve su hoćeš-nećeš sve momčadi u prvoj „ha en el” koja je mnogo evoluirala u kvaliteti i svjedoci smo nikad zanimljivijeg prvenstva.

Hajduk se nema puno mislit, momčad je standardizirana i kako sezona odmiče kraju Hajdukov sastav već i vrapci na krovu znaju. Pa i to da na primjer Stipe Biuk treba biti u prvih 11, dok je pozicija drugog darovitog mladića Marina Ljubičića pomalo upitna, jer se oporavio Turčin Umut Nayir koji je u tandemu s Markom Livajom dosad pokazao dosta dobrih osobina. Realizatorskih, prije svega. Umut je s Livajom proigrao. A tu je još jedan oporavljenik, Dimitrios Diamantakos, koji je imao veliku šansu protiv Dinama u zadnjim trenucima i kad gledamo kako je taj balun odsjeo na gredi, s pozicije Hajduka pada na pamet „što bi bilo kad je bilo”. Bio je to baš posljednji udarac u derbiju.

Varaždin, nakon pobjede Lokomotive, ima dodatni motiv, a pokazao je snagu i sad odigravši 1:1 kod Osijeka, da se ne vraćamo na pobjedu protiv Hajduka u prosincu, još u doba Bore Primorca.

Taj Obregon u napadu bio je često predmet Hajdukovih uzdaha „kako mi takvoga ne možemo naći”. Onda su se pojavili Biuk i Ljubičić, pa je i Obregon kao predmet želja pao u drugi plan.

Iz tabora Varaždinaca Dario Jertec, bivši hajdukovac priča nam kako je jučer kiša u Varaždinu padala cijeli dan, kako će to biti” prava borbena tekma” i kako će Varaždin ići „maksimalno, sa svim srcem u borbi za ostanak”.

Hajduk na to računa i zna šta ga čeka.

  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2021 06:45