StoryEditorOCM
Domaći nogometsupersport hnl

Ovo je utakmica koja može odlučiti, dinamovce čeka sve samo ne lagan posao, oni se neće lako predati

Piše Mario Djak/SN
17. travnja 2024. - 07:37

Utakmica prvobitno smještena za početak sezone, ona između Dinama i Varaždina, konačno će ovog tjedna vidjeti svjetlo dana na travnjaku Maksimira u Zagrebu. Iako je prvi termin bio zakazan za peto kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige, zbog Dinamovih europskih obveza i okolnosti ovaj će susret biti održan, nakon što se odigralo već 30. kolo natjecanja, u srijedu s početkom u 17 sati - pišu Sportske novosti.

Ovaj susret dolazi u vrijeme kad zagrebačka momčad treba svaki bod kako bi postigla svoj cilj - šampionsku krunu. Dinamo, tradicionalni velikan hrvatskog nogometa, nastoji osigurati još jedan naslov prvaka i zacementirati svoju dominaciju u SuperSport HNL-u.

Bogata povijest

Međutim, neće im biti lako jer trenutno prvu poziciju s pet bodova plusa, ali i utakmicom više, drži Rijeka, stoga je Dinamu pobjeda nad Varaždincima imperativ! S druge strane, momčad Varaždina, iako u “komfor zoni”, neće olako predati bodove, posebno protiv takvog protivnika kao što je Dinamo.

image
Goran Mehkek/Cropix

Povijest ovih klubova obiluje bogatstvom događaja i zanimljivosti, a iako je Dinamo vječni favorit u ovom susretu, Varaždin je u prošlosti ponekad uspio iznenaditi. Svaki njihov susret nosi napetost i strast, što će zasigurno probuditi želju publike za pravom nogometnom poslasticom. Samo ovosezonski dueli bili su prepuni uzbuđenja i napetosti, a Dinamo je izvukao jednu pobjedu i jedan neriješeni rezultat. Kažemo “izvukao” jer je zaista zagrebačka momčad jedva došla do bodova.

U prvoj ovosezonskoj utakmici Varaždin je na domaćem terenu pružio izvrsnu igru, stigavši čak do vodstva u 53. minuti pogotkom Drožđeka. Međutim, Dinamo je uspio izbjeći poraz zabivši u sudačkoj nadoknadi, odnosno u 90+4. minuti, kad je Emreli donio podjelu bodova. Iako su Modri dominirali, Varaždin je svoje kontranapade iskoristio, te je samo malo nedostajalo da osvoji sva tri boda.

image
Goran Mehkek/Cropix

U posljednjem međusobnom ogledu Dinamo je slavio minimalnom prednošću od 1:0 na Maksimiru, ali i tu se Varaždin pokazao kao tvrd orah. Iako su Modri poveli već u 18. minuti susreta, Varaždin je uspio zadržati samo jedan gol zaostatka. U završnici utakmice Varaždin je krenuo po izjednačenje, no Dinamov vratar Ivan Nevistić pružio je nevjerojatne obrane, prvo braneći kazneni udarac Marku Dabri, a potom i stopostotni zicer Jurici Poldrugaču u 90+5. minuti.

S obzirom na navedene prethodne duele, možemo očekivati još jednu napetu i uzbudljivu utakmicu, u kojoj će odlučivati nijanse, a sve oči ljubitelja nogometa bit će uprte u ovaj susret, čiji bi rezultat mogao imati važan utjecaj na tijek završnice SuperSport HNL-a.

ZADNJI MEĐUSOBNI OGLEDI DVA KLUBA​

HRVATSKA LIGA 12/05/21.

Dinamo - Varaždin 2:2

HRVATSKA LIGA 05/08/22.

Varaždin - Dinamo 1:1

HRVATSKA LIGA 16/10/22.

Dinamo - Varaždin 3:1

HRVATSKA LIGA 19/02/23.

Varaždin - Dinamo 1:3

HRVATSKA LIGA 26/04/23.

Dinamo - Varaždin 2:0

HRVATSKA LIGA 05/11/23.

Varaždin - Dinamo 1:1

HRVATSKA LIGA 18/02/24.

Dinamo - Varaždin 1:0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:42