StoryEditorOCM
Domaći nogomet‘imam pravo na to‘

‘Najbolje da ukinete HNL i dodijelite titulu Dinamu‘; Gradonačelnik Solina javio nam se nakon što je ‘opleo‘ po HNS-u

Piše Slaven Alfirević
4. rujna 2023. - 15:11

Dalibor Ninčević uskovitlao je javnost svojom objavom na privatnom profilu, gradonačelnik Solina, iz redova HDZ-a, nakon pobjede Dinama u Osijeku (3:2) uz dva kaznena udarca:

- Hrvatski nogometni savez - sramite se! Najbolje da ukinete HNL i da odmah dodijelite titulu Dinamu, to vam je ionako cilj. Je l‘ vas sram svih skupa koliko ste prozirni? Ali baš zbog svega toga: Kontra mraku, kontra sili – HŽV! - poentirao je.

Odazvao nam se, komentirao nam svoju objavu:

- Neki su mi prijatelji dobronamjerno rekli zašto sam to napisao, kao zašto se istrčavam, ali zašto ne, ja tako mislim i ostajem pri svome – rekao nam je i nastavio:

- Previše se diglo prašine, ali ja imam pravo na svoj profil i i ja to pišem kao navijač, kao bivši nogometaš koji je cijeli život u nogometu i prepoznajem te situacije. Nema to nikakve veze s politikom.

Da, jer odmah povezujemo da ste član HDZ-a i na visokoj funkciji gradonačelnika...

- Nema to nikakve veze s politikom, ponavljam vam. To je moj privatni profil na kojem često komentiram i o nogometu, kao navijač Hajduka. Po mom dubokom sudu jedanaesterci za Dinamo nisu postojali, posebno ne taj drugi i to izaziva sumnju da to nije slučajno!

Je li vam tko što zamjerio od dužnosnika, ne mislimo na te prijatelje, nego zna se na što mislimo. Zovemo vas popodne, cijelo jutro vaša objava je top tema, posebno među navijačima Hajduka?

- Ne, nitko me nije nazvao. Ne stavljam to u sferu politike... To je moj privatni profil i svatko ima pravo kao građanin iznosit svoje stavove, a ovo je moj stav kao bivšeg nogometaša koji pozna nogomet. Kad je netko u Europi navijam za sve naše klubove, a ne trpim nepravdu. Smatram da je u Osijeku napravljena nepravda! Ovo je bilo baš pretjerano! - rekao nam je Dalibor Ninčević, potvrdio svoj stav.

Dodajmo i to da se na Ninčevićeve izjave osvrnuo i sam Marić na presici.

- Količina negative i dezinformacija su jedan od motiva zašto sam izašao u javnost. Svatko dobronamjeran trebao bi uz sva navijačka stajališta biti objektivan. Sretan sam što mogu reći da smo donijeli točne odluke, ali nisam sretan do koje su mjere izazvale negativnu energiju da se i političari uključuju u priču. Svatko čestit i iskren reći će da je istup gradonačelnika Solina sramotan način prikupljanja političkih bodova. Takva priča je negativna i zlonamjerna, trebao bi se sramiti za ono što je rekao - rekao je šef hrvatskih sudaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:53