StoryEditorOCM
ObalaNOVI PROMETNI REŽIM

Splitska ‘Vodoprivreda‘ će raditi produženo da ubrza radove na važnoj solinskoj prometnici, evo što su sve najavili...

Piše Mia Sesartić
25. travnja 2024. - 21:44
Zbog radova će od četvrtka, 25. travnja, biti onemogućeno prometovanje autobusa na liniji broj 1 Bunje - HNK - Bunje do početno - završnog stajališta na BunjamaSnimio čitatelj

Početak prve faze radova na projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Split – Solin, koji će se odvijati u Solinu na dijelu Ulice don Frane Bulića, prolongirano je na 25. travnja.

Tako da od danas (četvrtak) počinje i novi prometni režim na tom dijelu naselja Sveti Kajo, budući da će biti onemogućen tranzitni promet autima, autobusima i teretnim vozilima. Riječ je o dijelu stare Jadranske magistrale, na dionici od križanja s Kaštelanskom do Ulice Solinske mladeži.

Budući da je riječ o vrlo važnoj solinskoj prometnici, solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević zatražio je od predstavnika izvođača radova, odnosno "Vodoprivrede" Split, dodatan angažman u vidu organizacije poslovnih aktivnosti te produljenje radnog vremena.

Iz "Vodoprivrede" Split, odnosno njihovog direktora Predraga Zekića stigao je odgovor kako će, budući da je riječ o jednoj od većih solinskih prometnica, dodatnim angažmanom u vidu organizacije te produljenjem radnog vremena pokušati ubrzati radove te time skratiti period negativnog utjecaja na građane, poručuje, među ostalim, direktor u svome odgovoru Gradu.

Produljenje bi, kako je navedeno, trebalo biti radnim danima do 17 sati i radovima svake druge subote u tijeku izvođenja radova.

Cjevovod se, inače, polaže sredinom spomenute prometnice na dubini od oko tri metra što uvjetuje kompletno zatvaranje prometnice na dijelu odvijanja radova.

Iz Grada Solina su na svojim službenim internetskim stranicama naveli kako će radovi trajati 20 dana.

Zbog navedenih radova u solinskom naselju Sveti Kajo, tako će od četvrtka, 25. travnja, na navedenoj dionici biti onemogućeno prometovanje autobusa na liniji broj 1 Bunje - HNK - Bunje do početno - završnog stajališta na Bunjama.

Zbog toga će autobusi do završetka spomenutih radova kao okretište koristiti privremenu lokaciju kod hotela "Salona Palace", a putnici će se ukrcavati i iskrcavati na stajalištu u Ulici don Frane Bulića naziva "Starine Salona 2".

Međutim, zatvorenim dijelom prometnice vozit će "Prometov" kombi koji će polaziti s Bunja 10 minuta ranije u odnosu na polaske koji su navedeni u voznom redu linije broj 1, a prometovat će do privremenog okretišta kod hotela "Salona Palace" i obratno, gdje će putnicima sa područja Bunja (i ostalima koji se nalaze u zoni radova) biti omogućeno presjedanje - najavljuju iz javnog prijevoznika i prilažu plan vožnje "jedinice" koji možete pogledati u nastavku:

image

Shema prometovanja u Ulici don Frane Bulića u Solinu za vrijeme izvođenja radova

Grad Solin 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:45