StoryEditorOCM
Splitprognoza

Splićani, ne izlazite vanka bez kišobrana. Provjerili smo u dežurnih sinoptičara dokad će vam trebati

Piše BOŽIDAR LONČAR
2. svibnja 2023. - 15:08

Kiša i jugo dočekali su Splićane na prvi radni dan nakon produljenog prvosvibanjskog vikenda. Oblačno vrijeme popraćeno kišom očekuje nas do kraja dana kao i sutrašnji cijeli dan, poručuju iz Pomorskog meteorološkog centra Split:

- Temperatura zraka biti će između 14 i 18 stupnjeva. Danas puše jugo, ponegdje jako bura, na otvorenom i vrlo jako jugo. Na Palagruži smo izmjerili jačinu vjetra na granici jakog i olujnog juga gdje su na otvorenom valovi dosegnuli visinu od dva i pol metra. Prema večeri će jugo oslabiti i onda će okrenuti na buru - poručuju iz Državnog hrvatskog hidrometeorološkog zavoda

Bura sa sobom u srijedu neće donijeti sunce i promjenu temperature, odgovorili su nam u Pomorskom meteorološkom centru:

- Podno Velebita možemo očekivati jaku buru, ponegdje i olujnu, u bazenu oko Senja. Kod nas bi trebala biti slabijeg intenziteta, osobito u južnoj Dalmaciji i oko Splita. Pojačanu buru možemo očekivati u srednjoj Dalmaciji – svoju prognozu su nam dali u DHMZ-u.

U četvrtak bi nas trebalo dočekati razvedravanje, odgovorili su nam iz splitskog PMC-a na pitanje hoće li nas ovakvo vrijeme pratiti cijeli tjedan:

- U četvrtak možemo očekivati razvedravanje i porast temperature do dvadeset i jedan, dvadeset i dva Celzijeva stupnja  - pozitivnu prognozu donose nam u PMC-u Split.

Kakvo će vrijeme biti za vikend jedno je od pitanja koje Splićanke i Splićani najčešće postavljaju kad rade planove za vikend i organiziraju svoje slobodno vrijeme. 

- Trebalo bi biti dosta sunca u petak i subotu s temperaturama kao u četvrtak. U nedjelju popodne može se očekivati promjena vremena i naoblaka praćena kišom. Temperatura se neće značajne mijenjati, osobito dnevna, koja će se zadržati na 18 do 19 stupnjeva. Na obali ne bi trebalo biti kiše, u unutrašnjosti Dalmacije bi mogla pasti pokoja kap – poručuju iz PMC-a Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:47