StoryEditorOCM
Splitkakvo vrime zovu?

Splićani, ne izlazite danas bez kišobrana vanka, a raspitali smo se i kakva je prognoza za vikend: ‘Proći će fronta...‘

Piše Božidar Lončar
10. studenog 2023. - 07:24

Split se jučer „probudio” na niskih 11 stupnjeva. Zato su mnogi jutros navukli dodatan dugi rukav ili izvukli iz ormara zimsku jaknu uz tipičan splitski komentar - "kad će lito". Međutim, već danas su se iznova razočarali kad su pogledali kroz prozor. Vani jesu četiri stupnja više, jutros u sedam sati Split je mjerio ne tako malih 15 stupnjeva, ali uz veliku kišu.

Slično nas vrijeme, očekuje i iduća dva tjedna očekuje kiša, a temperature se ne bi trebale približiti brojci od 20 stupnjeva, odgovorio nam je prognostičar Bojan Lipovšćak.

image
Cropix, Privatni Album/Cropix, Privatni Album

Dakle, danas tijekom cijelog dana možemo očekivati jako jugo s kišom i veće količine oborina, što će se nastaviti i u subotu, ali ne i nevrijeme kao prošlog vikenda, govori nam Bojan Lipovšćak.

- U subotu i nedjelju će proći fronta pa će temperature zraka pasti ispod 10 u nedjelju. Puhat će jugo, a ne lebić ili oštro.

U subotu će se već trebati toplije odjenuti, a u nedjelju je vrijeme za zimsku jaknu iz ormara, jer će biti hladno. Nakon hladnije nedjelje, meteorolog prognozira ugodniji tjedan s temperaturom od 15 do 17 stupnjeva, a noćnom oko 10 stupnjeva. Očekuje nas promjenjivo vrijeme sa suncem i vjetar istočnjak, levanat - rekao nam je Bojan Lipovšćak. I onda opet kišni vikend, drugi zaredom, na razočaranje onih koji vole sunce i nešto više temperature. Kavu na štekatu i sunce u subotnje ili nedjeljno jutro iduća dva vikenda nemojte očekivati.

Prvo pravo zahlađenje možemo očekivati 18. studenoga, kada će puhati bura ili dan nakon, odgovorio nam je meteorolog s N1:

- Moglo bi biti snijega u unutrašnjosti u planinama iznad 1200 metara. Minimalne temperature bi bile od šest do 12 stupnjeva. Prava bura bi bila 18. 11. – prognozirao je Bojan Lipovšćak.

Niže temperature zraka bi trebale potrajati do 22. studenoga. Za kraj nam je meteorolog rekao da je more još toplo tako da će piciginaši na Bačvicama moći „baciti na partiju picigina”.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:14