StoryEditorOCM
Split‘DAR ZA MARIJANU‘

Šef splitskog SDP-a prozvao Dalibora Ninčevića (HDZ) da je supruzi poklonio ‘fotelju‘: ‘Nismo u službenoj vezi...‘

Piše Ana Pivčević
27. prosinca 2023. - 12:12

Gradski vijećnik i predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević na svom Facebook profilu napisao je da je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević "supruzi za Božić poklonio imenovanje u Nadzornom odboru gradske tvrtke Vodovod i kanalizacije". 

- I dok supruga Marijana "poziva splitske pročelnike na red" solinski gradonačelnik se potrudio da ne zaboravimo kako to radi HDZ. Ispod bora ženi Marijani je poklonio imenovanje u NO Vodovoda. Čestitamo gospođi! - napisao je Matijević.

image

Status Davor Matijevića o Vodovodu

Facebook/Screenshot

Za komentar smo zvali i Dalibora Ninčevića, solinskog gradonačelnika. Pitali smo ga je li mu Marijana Žižić koja je predložena za člana Nadzorni odbor supruga. 

- Ona nije moja imenovana supruga, to je definitivno. Na sjednici skupštine društva koja je sazvana u subotu, 30. prosinca, bit će puno važnije točke od te, koja je po meni sporedna. Ponovno ćemo raspravljati o cijeni vode te naknadi za razvoj. Vjerojatno ne znate, da je u početku zamišljeno odnosno predloženo je da se ta sjednica održi elektronskim putem. Suprotstavio sam se tome i poslao svima mail da je neozbiljno da se o takvo važnim točkama glasa elektronskim putem. Na kraju je odlučeno da se će se sjednica održati u prostorijama društva. Predložio sam i da sjednica skupštine bude otvorena za javnost odnosno da budu pozvani i mediji, ali na taj prijedlog nije bilo odgovora - rekao nam je Ninčević. 

Dodao je da će se uvijek zauzimati da u nadzornim i upravnim odborima budu imenovane stručne osobe.

image

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević

Nikola Vilić/Cropix

- Grad Solin nema puno trgovačkih društava u kojima ima svoje predstavnike, to su tvrtke "Vodovod i kanalizacija", Eko agencija i "Promet". Uvijek ću se zauzimati prilikom imenovanja da tu budu osobe ne reda radi, već da aktivno sudjeluju u radu društva i da Grad Solin ima adekvatne informacije o čemu se raspravlja i radi. U tom kontekstu je za imenovanje predložena pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove i ona nije jedini pročelnik u Nadzornim odborima tvrtke ispred Grada Solina. Provodi se veliki broj projekata vezano za aglomeraciju i na području Solina i zbog toga je važno da bude stručna osoba koja će moći aktivno sudjelovati i prenositi zaključke. To je jedina intencija - objasnio je solinski gradonačelnik i kazao da će i ovaj put biti protiv podizanja cijene vode. 

Dodatno smo ga pitali je li s gospođom Žižić u ljubavnoj vezi.

- Ne mogu vam na taj način govoriti. Nismo u službenoj vezi. Da postoji ikakav sukob interesa, ne bih imenovao tu osobu - za kraj nam je kazao Ninčević. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:06