StoryEditorOCM
Zagorasve se dimi, sve miriše

Umjesto po sendvama, imotski učenici za marendu tuku po fažolu i kiselom kupusu! A mi smo zavirili u kuhinju koja je nepresušna tvornica slasne spize i vrsnih kuhara

Piše Braco Ćosić
8. veljače 2022. - 14:22

Nema kontinenta gdje nema Imoćanina, nema struke u kojoj ih nema, od politike, medicine, sporta, kulture, gospodarstva, ma svugdje. I oni nisu, ruku na srce, samo neki statisti, nego stručnjaci u svojem poslu i pozivu.

Ovo malo hvalisavosti na račun Imoćana uvijek se može čuti ne samo u njihovoj domaji, nego i šire, pa i kod onih koji im nisu skloni, ali su realni. No možda se nije znalo da su ovi ljudi s kamena Dalmatinske zagore i vrsni kuhari. Doista vrsni, i to s itekakvim zaleđem, s mnogim pohvalama, priznanjima, radnim mjestima u visokorangiranim hotelima koji su na visokoj ljestvici gastronomske ponude. Hoćete-nećete, za potvrdu ovome Imoćani imaju itekakve argumente. Evo i nekih zanimljivih podataka.

Otkad je još prije 26 godina, točnije 1996. godine, iz klupa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 00:08