StoryEditorOCM
Savjetiinsajderski uvid

Pitali smo kuhare što nikad ne naručuju u restoranima, mnogi se slažu: ‘Znate što prvo pomislim kad to vidim na meniju?‘

Piše Tea Sumić Miletić
5. kolovoza 2024. - 16:43

Sve je počelo s Anthonyjem Bourdainom i njegovom knjigom "Kitchen Confidential". Otkrio nam je kakve se gadosti događaju s hranom daleko od očiju gladnih gostiju i to je napravio tako slikovito i detaljno da je nekima zauvijek ubio želju za naručivanjem inače vrlo omiljenih jela (je li itko ikad više naručio pedoče nakon čitanja ispovijesti karizmatičnog chefa?).

Bourdaina više nema, ali ispovijesti su se nastavile, manje po knjigama, a više po društvenim mrežama. Spominju se grozne stvari, a mnogi kuhari i konobari pratitelje vrlo otvoreno upozoravaju da se određenih jela i namirnica bolje kloniti. Nećemo vam prenositi što su sve pisali tamo neki anonimni chefovi, nas je zanimalo što na ovu temu kažu naši ljudi, imenom i prezimenom, pa smo im uputili pitanje što...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 17:57