StoryEditorOCM
Savjetiza top rezultat

Za najbolje batate koje ste ikad jeli isprobajte ovaj mali trik. Vrlo je jednostavan, a bit će puno zdraviji i ukusniji

Piše T. S. M.
27. ožujka 2024. - 07:05

Batati su izuzetno zdrava namirnica, ali uobičajeni načini njegove pripreme mogu biti problematični. S jedne strane, kuhanjem se u vodu oslobađa previše vrijednih sastojaka, a s druge strane, odlučite li se za pečenje, lako možete završiti s tvrdim i neravnomjerno gotovim povrćem.

Srećom pa postoje entuzijasti koji svoju energiju usmjeravaju u pronalaženje najboljih načina pripreme ovakvih namirnica.

image
Shutterstock

Najnovije rješenje otkriva nam kako usavršiti tehniku pečenja, kako bi rezultat u gastronomskom smislu bio jednako impozantan kao i u nutritivnom. Da ne kompliciramo (više), sve što trebate napraviti s batatom prije nego ga ubacite u vrelu pećnicu, je zarezati ga nožem. Poprečno, duboko i nekoliko puta. 

Na ovaj način pomoći ćete vrućini pećnice da lakše prodre do središta gomolja, što će osigurati da se ravnomjerno ispeče, ali će također omogućiti vlazi, koju batat prirodno sadrži, da se lakše oslobodi, zbog čega će konačni rezultat biti ukusniji - blago karameliziran, umjesto gnjecav i razvodnjenog okusa, kao kad se batat kuha u vodi ili na pari.

image
Shutterstock

Za najbolji mogući rezultat evo vam još jedan savjet: odaberite gomolje izduženijeg oblika jer će se brže ispeći te "nagarite" pećnicu na 230 stupnjeva, jer će se na taj način bolje karamelizirati prirodni šećeri sadržani u tom superpovrću, dajući mu tako još bolji okus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 05:54