StoryEditorOCM
Savjetimažite i guštajte

Volite li kremasti namaz od sira, morate znati ovaj trik: samo jedna žličica ovog sastojka učinit će ga sto puta boljim!

Piše Spiza SD
18. kolovoza 2023. - 08:20

Krem sir je omiljena i korisna namirnica koju je uvijek dobro imati pri ruci. Premda ga rado koristimo čak i kad kuhamo i pravimo kolače, ipak nam je najdraži u svojoj izvornoj ulozi namaza - jednostavno je neodoljiv kada je namazan na prhki kreker ili svježe ispečeno pecivo.

Ako se slažete, trebali biste znali za trik koji olakšava mazanje i popravlja teksturu, a koristi se u njujorškim prodavaonicama bagel peciva.

Nanese li vas ikad put u neku od njih ili ih vidite u nekoj filmskoj sceni, primijetit ćete da se u rashladnim vitrinama pored drugih dodataka za nadjev, nalaze velike zdjele ili posude s različitim okusima krem ​​sira. Ponekad, kad se krem ​​sir ohladi, može postati vrlo krut i težak za mazanje. Kako bi riješili problem, u spomenutim prodavaonicama krem siru dodaju malo gazirane vode. Zahvaljujući tome krem sir uskoro postaje  ekstra kremast, prozračan i bolje maziv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:29