Čim su se temperature vratila na prihvatljive, vrazila nam se i volja za pečenjem. Palite pećnice, imamo ludilčo recept za slanu pitu od gotovih kora, sve će biti gotovo za pola sata. Što se tiče nadjeva, ovoga puta nije riječ ni o siru ni o mesu, a ni o tikvicama. Odnosno, ne samo o siru niti samo i tikvicama. Po ovom receptu tikvice i sir združeni su s porilukom, koji piti daje zgodnu aromu koja podsjeća na luk i češnjak, a ne izazaiva nezgodne nuspojave. Ma divota!
Pita od tikvica i poriluka
Sastojci:
500 g gotovih kora
250 ml jogurta
150 ml ulja
100 g svježeg sira
100 g feta sira
3 jaja
1 tikvica
1/2 poriluka
1 vrećica praška za pecivo
sol, papar
Priprema
Poriluk narežite na kolutiće, tikvicu krupno naribajte. Poriluk dinstajte na ulju dok je postane staklast i počne dobivati boju pa mu dodajte tikvicu. Posolite, popaprite pa još malo prodinstajte i maknite s vatre. Kad se malo ohladi, dodsjte im svježi sir i razmrvljenu fetu.
Pomiješajte jaja, prašak za pecivo, jogurt i ulje. Na jednu koru cijelom površinom nanesite dvije žlice smjese od jaja pa je poklopite drugom korom pa i na nju stavite dvije žlice smjese od jaja, a uz jedan rub nanesite dvije žlice nadjeva s tikvicom te sve zajedno zarolajte.
Ponovite s druge dvije kore te tako radite dok sve ne potrošite.
Dobivene rolate posložite u nauljenu posudu za pečenje, poškropite uljem i zapecite na 210 stupnjeva oko 20-30 minuta.