StoryEditorOCM
Receptiomiljeni prilog

Kremasti pečeni krumpir koji će sve oduševiti: po ovom je receptu vrlo pikantan, sočan i hrskav, evo u čemu je tajna

Piše T. S. M.
7. travnja 2024. - 11:53

Pečeni krumpir prilog je koji svi vole, no to ne znači da ga se ne može učiniti još boljim. Ako ga ispečete na poseban način bit će bolji no ikad, a sve što vam treba da biste to postigli je posebna tehnika, koju je zapravo vrlo lako sprovesti u djelo, te još par dodataka za poseban okus.

Ovaj se krumpir najprije peče pod folijom, kako bi omekšao i postao sočan, a zatim se peče bez folije, kako bi postao hrskav. Jako je važno krumpir tanko narezati, kako koji komadić ne bi ostao sirov, jer u ovom receptu nema prethodnog kuhanja krumpira.

Ono što je važno za okus su vrhnje, sir i češnjak, pri čemu vrhnje može biti ono za šlag ili kiselo, ali najbolje bi bilo da je creme fraiche. U nedostatku će vam poslužiti i krem sir pomiješan s mlijekom. Sir kojeg ćete naribati i dodati neka bude pikantan: cheddar, parmezan, dziugas...

Također možete dodati i malo muškatnog oraščića ako želite, kao i malo svježeg začinskog bilja poput vlasca, ružmarina i timijana.

Kremasti pečeni krumpir

Sastojci:

3 krumpira
200 ml vrhnja
2 češnja češnjaka
50 g  sira
1 žlica sjeckanog začinskog bilja po želji
prstohvat muškatnog oraščića
sol, papar

Priprema:

Krumpir i češnjak ogulite i narežite na tanke kolutiće.

Rasporedite krumpir i češnjak u posudu za pečenje. Pospite solju, paprom i začinima te na kraju po svemu nakapajte vrhnje. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok krumpir ne omekša (oko 25 minuta).

Skinite aluminijsku foliju s krumpira pa ga pospite sirom.

Pecite još 5-6 minuta na 200 stupnjeva da lijepo porumeni i postane hrskavo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 11:54