StoryEditorOCM
Pričekimchi u ‘makaruna‘

Korejski chef zaljubljen u Jadran skuhao nam je večeru za past‘ po podu i otkrio najbolji način za pripremu friške ribe

Piše Tea Sumić Miletić
2. ožujka 2024. - 17:14

Jeste li znali da je u Koreji uobičajeni pozdrav nešto što bismo mogli prevesti kao "Jesi li jeo?". Nije riječ o urbanoj legendi, provjerili smo i to na pravom mjestu: kod mladog korejskog chefa po imenu Cheolhui Lee.

Simpatičnog kuhara, koji posljednjih pet godina živi u Zagrebu gdje radi kao chef u Veleposlanstvu Republike Koreje, upoznali smo u splitskom restoranu Makarun, na premijernom poglavlju priče koja puno obećava a zove se Makarun Meets The World.

Prvi dio priče čijem se nastavku veselimo nosio je naslov Makarun Meets Korea i održan je pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Splita i Veleposlanstva Republike Koreje, zamišljen je kao večera u šest sljedova koju su zajedno pripremili Makarunov chef Ivica Radić i gostujući chef Cheolhui Lee, a predstavio nam je jel...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:40