StoryEditorOCM
TV&Realityubrzo finale

Luka je prvi finalist Masterchefa: ‘Noge su mi se odsjekle kad je Stjepan rekao moje ime...‘

Piše Scena SD
28. prosinca 2023. - 07:00

Iznenađenje koje je žiri imao za troje polufinalista je novost u MasterChefu.

Umjesto da jedan od kandidata napusti show ovim kuhanjem, žiri je odlučio da će izabrati samo jednog finalista, a ostalo dvoje morat će odmjeriti svoje kulinarske snage u novom izazovu.

Tako je u Novigradu Luka, nakon kuhanja u profesionalnoj kuhinji saznao da je on prvi finalist, a Sarah i Manuel još će se morati potruditi prije nego zarade svoje mjesto u uzbudljivom finalu MasterChefa.

Atmosfera velike profesionalne kuhinje i dva sata potaknuli su kandidate da kuhaju kao nikada do sada. Luka se odlučio za jednostavniju varijantu crnog rižota. Međutim, podsjetio je da su rižoto i grdobina koju radi također bili njegov neuspjeh u početnim epizodama, pa je sada znanjem stečenim tijekom prethodnih mjeseci, odlučio to popraviti.

Manuel je pripremao raviol i boškarin s kojim nije do sada radio te tunu. Sarah je za hladno predjelo odlučila naglasak staviti na voće koje će osvježiti škampe i tartufe. Luka se također za predjelo odlučio za svježinu, no s brojnim okusima i teksturama.

image

Masterchef

Nova TV

Svi smo fokusirati i nismo radili dramu, imali smo malo vremena“, rekao je Luka, ali nakon nekog vremena Sarah je primijetila da je nervoza u kuhinji bila sve veća. „Kuham za polufinale. Ne smijem razočarati žiri, ne smijem razočarati sebe“, komentirala je Sarah, a desetak minuta rije kraja, kad je počela servirati jela, istaknula je: „Serviramo naša jela za ulazak u finale. Ruke se tresu kao nikada do sada. Teški je kaos u glavi i tijelu. Kad smo već do tu dogurali, idemo još malo.“

Manuel je za hladno predjelo pripremio punjenu lađicu, ukiseljeni mladi luk, sjeckani badem, grašak i emulziju. No u jednom trenu mu je umak zagorio i uhvatila ga je nervoza, jer svega je malo vremena ostalo do kraja kuhanja, a on nema gotov tanjur na koji je još trebalo servirati planirane komponente.

Luka je išao prvi na serviranje, a zamislio je da na tom tanjuru ima puno boja. Pripremio je tartar od cikle i jakobovih kapica, infuzirano vrhnje s limetom, ulje od mente i peršina, filet naranče i hrskavu mrežicu od crnila od sipe. „Zadovoljan sam što sam pripremio“, rekao je Luka kada je žiriju donio svoje hladno predjelo. Sarah je žiriju donijela salatu od kivija, komorača i tikvice, tartar od škampi, limunove korice, džem od marelice i majonezu od tartufa.

Manuel je shvatio tek na putu do žirija da nosi jelo bez elmuzije koja mu je ostala u frižideru, pa jelo paštete od tune na krastavcu, nije bilo potpuno. „Žao mi je što nisam uspio servirati emulziju, ali to je tako kad si brzoplet“, objasnio je. Potom su žiriju donijeli toplo i hladno predjelo.

image

Masterchef

Nova TV

Luka je pripremio rižoto koji je dovršio s espumom pred žirijem. Sarah arancin od škampa i lignje, a Manuel raviol punjen raguom od boškarina. Za glavno jelo Luka je donio grdobinu u tartufu, Sarah tuna stake s pireom od graška, dok je Manuel donio brancin u kori od krumpira. Kada su probali sva jela, Damir je zaključio da nitko od troje kandidata nije igrao na sigurno i to im je bio veliki plus.

Na kraju je trojka saznala da ovoga puta nitko neće ispasti, nego će tek doznati tko je prvi finalist. „Ovoga puta u polufinalu nitko nas ne napušta. Među vama se krije jedna osoba koja je napravila najbolji menu i ta osoba ide direktno u finale. Prvi finalist MasterChefa 2023. godine je Luka“, priopćio im je Stjepan.

„Noge su mi se odsjekle kad je rekao Luka. Prezadovoljan sam. Jako sam ponosan na sebe“, komentirao je on.

Sarah i Manuel su saznali da će njih dvoje u sljedećem izazovu kuhati jedan protiv drugog, a sljedeći pobjednik pridružit će se Luki u finalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:30