Za pripremiti dobar odrezak nije nam dovoljno samo kvalitetno meso, potrebno je i ponešto znanja, a među stvarima koje je dobro znati je i tehnika obrnutog prženja. Naučite li je primjenjivati, korak ste bliže savršeno pečenom odresku. Nije komplicirana, a pomoći će vam da meso bude sočno i meko te će riješiti problem koji mnoge muči, a to je slojeviti izgled odreska u presjeku - znate ono kad ga prerežeteb pa vidite da je dio najbliže površini sivkast, dok je sredina crvena.
StoryEditorOCM
Savjetisočno i primamljivo
Savršeno pečen odrezak treba obrnutu tehniku pečenja i sigurnu ruku. Iskušajte ovu metodu, jamči najbolji rezultat
16. studenog 2023. - 11:07
Stefano Scata/Photononstop Via Afp
Evo kako se primjenjuje ta tehnika. Započnite pečenjem na laganoj temperaturi, dopuštajući mesu da dostigne unutarnju temperaturu koja je potrebna za određeni stupanj pečenosti (a taj je za krvavi odrezak 49-54 stupnje Celzija, za "medium rare" pečen odrezak 54 do 57, za...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?