Pašticada je jedno od najpoznatijih i najcjenjenijih jela dalmatinske kuhinje. Svaka kuća ima svoj recept i svaki kuhar uvjeren je da je baš njegov najbolji. Bez obzira na određene razlike u pripremi, pašticada je bila i ostala sinonim za svečano jelo koje okuplja obitelj za stolom, a kulinarsko umijeće domaćice ili domaćina i danas se često procjenjuje upravo po uspješnosti pripreme ove delicije.
Za savršenu pripremu pašticade potrebno je puno strpljenja, a svaki korak zahtijeva posebnu pažnju. Meso se špikuje, marinira i polako kuha, a cijeli postupak traje satima. Konačni okus opravdava sav uložen trud, a kako bismo osigurali da vaša interpretacija ovog jela bude uspješna, popričali smo sa splitskim chefom Hrvojem Zirojevićem, nadaleko priznatim stručnjakom za pašticadu....
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....