StoryEditorOCM
Pričedetalji čine razliku

Pašticada Hrvoja Zirojevića: kraljica dalmatinske kuhinje još je bolja po receptu vrhunskog kuhara, evo kako je priprema

Piše Anamaria Mikulić
22. prosinca 2024. - 12:00

Pašticada je jedno od najpoznatijih i najcjenjenijih jela dalmatinske kuhinje. Svaka kuća ima svoj recept i svaki kuhar uvjeren je da je baš njegov najbolji. Bez obzira na određene razlike u pripremi, pašticada je bila i ostala sinonim za svečano jelo koje okuplja obitelj za stolom, a kulinarsko umijeće domaćice ili domaćina i danas se često procjenjuje upravo po uspješnosti pripreme ove delicije.

Za savršenu pripremu pašticade potrebno je puno strpljenja, a svaki korak zahtijeva posebnu pažnju. Meso se špikuje, marinira i polako kuha, a cijeli postupak traje satima. Konačni okus opravdava sav uložen trud, a kako bismo osigurali da vaša interpretacija ovog jela bude uspješna, popričali smo sa splitskim chefom Hrvojem Zirojevićem, nadaleko priznatim stručnjakom za pašticadu....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 12:00