StoryEditorOCM
HranaJedna je i slatka

Viroze su u điru, a juhica grije najsnažnije: ova četiri recepta su isprobana i ukusna, a mogu vam poslužiti i kao današnje predjelo - čak i ako nos ne curi

4. studenog 2018. - 12:01
shutterstock_222583111

Bez obzira na to preferirali vi mesnu, riblju, povrtnu ili možda neku drugu, malo tko će odoljeti dobroj staroj juhi. Taman je malo zazimilo, nos vam je već danima blago začepljen, pecka malo i grlo... Poznata vam je ta situacija, zar ne? To su oni trenuci kada vam se pjat juhe čini kao najbolji, najukusniji i najokrepljujući mogući obrok. Ne čini vam se, jer ne kaže se uostalom džaba da juha liječi...

A pogotovo u jesen, kada su sezone raznih viroza u điru, a topla okrepa gotovo momentalno pomaže vašem organizmu. Priprema juhe može se vjerojatno svrstati među čovjekova najstarija kulinarska umijeća, koja
sigurno nikada neće izumrijeti. Ona je oduvijek bila sinonim za hranu koja nas tješi, krijepi, liječi, ali i podsjeća na domaću atmosferu i vrijeme koje provodimo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 09:58