StoryEditorOCM
HranaSpremite zimnicu

Vi kuhate marmeladu, majka džem, sestra pekmez, a krajnji rezultat je potpuno isti? Mnogi griješe s nazivima, evo kako ih razlikovati ‘po novome‘

Piše Mirjana Rašević
14. kolovoza 2021. - 09:19

Sezona je mnogih vrsta voća i ako ste došli do većih količina domaćih slasnih plodova zasigurno ste se odlučili spremiti zimnicu kako biste se i za par mjeseci zdravo hranili. Traže se stari rokovnici u koje su još naše mame zapisivale najbolje recepte ili se raspituje po raznih facebook grupama kako bi se izabrao što jednostavniji postupak jer u ovo vruće vrijeme svi žele što manje vremena provesti za štednjakom.

I nakon velikog posla oko čišćenja, kuhanja, spremanja rezultat bude marmelada, pekmez ili džem. Ali... Vrlo često se događa da, iako ste bili uvjereni kako ste napravili marmeladu, vaš rezultat bude potpuno isti kao i onaj vaše sestre koja je kuhala pekmez. 

Naime, 2013. godine, pristupanjem Europskoj uniji, došlo je do...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 01:09