StoryEditorOCM
HranaNABUJALA KVASOMANIJA

Tko je za zdravu bublicu ili fetu pizze? Slovenska majstorica Anita Šumer ‘umijesila’ novu knjigu recepata koji su zbog ‘čarobnog sastojka‘ zaludili svijet

12. kolovoza 2022. - 13:56

Kruh je oduvijek puno više od namirnice, puka jela; označava plaću za rad (zarada “za kruh”), njegovih se “sedam kora” spominje u kontekstu teretnoga života, sinonim je za nečiju dobrotu, simbolizira toplinu doma i obilje. Čak ga nije inkriminiralo ni to što je posljednjih desetljeća sve manje zdrav, nikakav višak glutena ni GMO nije povijesno jako etablirani kruh svrgnuo s liste značajnih namirnica, onih koje čak i život znače.

No, slovenska majstorica Anita Šumer dala mu je dodatnu dimenziju.

Točnije, Šumer je majstorica u izradi pekarskih (krušnih) proizvoda s kvascem, tim zapostavljenim prirodnim aditivom koji sve iz krušne peći – pa i obične pećnice – čini neusporedivo nutritivno bogatijim i ukusnijim. Igra s kvascem...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 09:56