StoryEditorOCM
HranaManastir krka

Svi su željeli kušati pastrvu koju je pripremio kuhar sa dvije Michelinove zvjezdice, slavni Angelos Lanots, ali evo što im je na kraju Grk servirao

19. ožujka 2019. - 17:02

Da i često podcijenjena pastrva može kao osnovna namirnica biti prvoklasna delicija, pokazao je jučerašnji masterclass održan u sklopu Chefs' Stagea, drugog međunarodnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva koji je u Šibeniku okupio nekoliko stotina profesionalaca. A da cijela priča funkcionira kao i sjajna turistička promocija šibenskog područja, pokazale su upravo radionice koje su dislocirane po obližnjim otocima i zanimljivim lokacijama koju inozemni sudionici oduševljeno proteklih dana dijele preko svojih društvenih mreža.

Pastrva, kao ključna namirnica ove priče, pripremala se u pravoslavnom manastiru u sklopu nacionalnog parka Krka, čiji su svećenici goste dočekali uz čašicu travarice iz domaće proizvodnje, koja bi zagrijala u inače prohladno jutro uz samu rijeku,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 02:38