Napravite smjesu nalik onoj za palačinke, dodajte tikvice i začine pa napravite slane palačinke koje će obožavati i mali i veliki, piše Dobra hrana.
StoryEditorOCM
HranaBRZI RECEPT
Ove brze i jednostavne, a slasne i mekane palačinke od tikvica morate isprobati već danas
6. lipnja 2022. - 10:23
SASTOJCI:
- 3 jaja
- 250 g brašna
- 2 dl punomasnog mlijeka
- 1 dl mineralne
- malo soli
- 3 tikvice
- mala glavica luka
- žlica ulja
- lišće peršina
PRIPREMA:
Od jaja, brašna, mlijeka i mineralne vode s malo soli mikserom zamutite tijesto. Stavite u frižider da odstoji. Naribajte tikvice pa posolite i ostavite da odstoje. Nakon petnaestak minuta lagano ih iscijedite. Sitno sjeckani luk zapecite na ulju u velikoj tavi, pa mu dodajte i tikvice. Pirjajte desetak minuta dok ne umekšaju, a višak vode ishlapi. Dodajte u smjesu za palačinke. Pecite male i okrugle palačinke oko 3 minute sa svake strane dok ne dobiju zla...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?