StoryEditorOCM
HranaDOBAR SAVJET

Otvorili ste avokado koji ne možete cijeli pojesti? Donosimo vam najbolji trik kako bi okus i izgled što duže ostao savršen

Piše MOZAIK SD
14. ožujka 2022. - 10:54

Avokado je pun gastronomskih i nutritivnih vrlina, ali ima mali nedostatak: oksidira vrlo brzo čim se otvori. To nije ništa drugo nego prirodna kemijska reakcija na koju su plodovi čiju pulpu ostavljamo nepokrivenu osjetljiviji, što je u slučaju avokada posebno neugodno. Svijetlo zeleni avokado potamni, dobivajući pljesnivu boju. Srećom, postoji vrlo jednostavan način da ga izbjegnete, ili barem odgodite, piše Directo al Paladar.

Ideja je ista ona koju već koristimo za pripremu guacamolea unaprijed ili za očuvanje ostataka: oslonite se na vodu. Jednostavna pitka voda i, po želji, nekoliko kapi soka od limuna, odgodit će proces oksidacije kroz koji avokado prolazi kada ga otvorimo i izložimo kisiku.

Da bismo to učinili, samo moramo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 20:44