StoryEditorOCM
HranaPROBAJTE

Ostalo vam je kruha od jučer kojeg djeca odbijaju jesti? Skuhajte krem juhu od krumpira i cvjetače i poslužite je uz hrskavi kruh s češnjakom

Piše Dobra hrana
1. veljače 2022. - 09:55

Ako još niste odlučili što ćete danas napraviti za ručak, Dobra hrana donosi jedan dobar recept u kojemu možete potrošiti i kruh koji vam je ostao od jučer. Napravite zasitnu krem juhu pa je dodatno "pojačajte" aromatičnim hrskavim kockicama kruha

SASTOJCI:

2 krumpira

1 glavica cvjetače

1 luk

3 režnja češnjaka

4-5 šnita starog kruha

Maslinovo ulje

Sol i papar

PRIPREMA:

Na maslinovom ulju naprije desetak minuta pirjajte luk. Dodajte dva sitno sjeckana režnja češnjaka, pirjajte još minutu pa dodajte na kockice narezan krumpir, a zatim i cvjetaču.

Pirjajte 5 minuta pa sve zalijte temeljcem, začinite soli i paprom i kuhajte dok povrće ne omekša. Krumpir je najbolje nasjeckati na sitnije, a cvjetaču na krupnije kako bi se skuhali u isto vrijeme.

Dok se juha kuha, u posudi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 02:59