StoryEditorOCM
HranaRADIMO POGREŠNO

Ne držite lubenicu u hladnjaku, gubi okus i važne sastojke, znamo kako je rashladiti. Stručnjaci savjetuju najbolje mjesto za rajčice i breskve

Piše živim.hr
9. srpnja 2020. - 15:01

Ljeto je, vruće je, i možda pomišljate na to da je sve namirnice najbolje staviti u hladnjak i čuvati ih na hladnom. Ali nije tako jednostavno; dok je za čuvanje neke hrane hladnjak obavezan, drugoj će napraviti više štete nego koristi, piše živim.hr.

Hladna lubenica ima lošiji okus

Umjesto da se borite pronaći mjesto za lubenicu u hladnjaku, čuvajte je na kuhinjskom šanku ili plohi.

Znamo da je hladna osvježenje bez premca, ali isto tako, najbolje zadržava okus na sobnoj temperaturi, a tako ćete sačuvati i najviše hranjivih i korisnih tvari u njoj. Možete je rashladiti u hladnoj vodi.


Lubenicu čuvajte u hladnjaku samo ako ste je razrezali ili narezali, a i tada najdulje dva dana. Kada je hladna, lubenica gubi većinu vitamina i hranjivih tva...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2024 08:50