![Forest mushrooms gratin, white, orange brown cap boletus with cream, cheese, French dish julienne](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/06/o_19913704_1024.jpg)
Jednostavan složenac od krumpira bio je često jelo prije četrdesetak godina a uglavnom ga se nazivalo krumpir na francuski način. Posljednje vrijeme opet je popularan pa za one koji ga nisu pravili i ne znaju kako se radi, recept donosi Glas Istre .
SASTOJCI:
- 1 kg krumpira
- 5 kuhanih jaja
- 4 kobasice
- 750 ml kiselog vrhnja
- sol
- papar
- ulje
PRIPREMA:
Krumpir skuhajte s korom. Kad se ohladi, ogulite ga i narežite na tanke ploške.
Istovremeno stavite kuhati jaja i kobasice, pa kad su gotovi, narežite ih na kolutiće.
U nauljeni pleh za pečenje slažite red kuhanog krumpira, pa red kobasica i jaja, pa začinite solju i paprom te prelijte kiselim vrhnjem.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta.