StoryEditorOCM
HranaJEDNOSTAVNO JELO

Naš prijedlog za ručak: pripremite klasični složenac od krumpira, jaja i kobasice koji se nakon četrdesetak godina opet vratio u modu

Piše PSD
26. kolovoza 2021. - 13:48

Jednostavan složenac od krumpira bio je često jelo prije  četrdesetak godina a uglavnom ga se nazivalo krumpir na francuski način. Posljednje vrijeme opet je popularan pa za one koji ga nisu pravili i ne znaju kako se radi, recept donosi Glas Istre .

SASTOJCI:

- 1 kg krumpira

- 5 kuhanih jaja

- 4 kobasice

- 750 ml kiselog vrhnja

- sol

- papar

- ulje

PRIPREMA:

Krumpir skuhajte s korom. Kad se ohladi, ogulite ga i narežite na tanke ploške.

Istovremeno stavite kuhati jaja i kobasice, pa kad su gotovi, narežite ih na kolutiće.

U nauljeni pleh za pečenje slažite red kuhanog krumpira, pa red kobasica i jaja, pa začinite solju i paprom te prelijte kiselim vrhnjem.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 23:01