Stipe Šušnjara iz splitskog Artičoka odlučio je otkriti s čitateljima Dobre hrane recept za sjajan rižoto.
SASTOJCI (dvije osobe):
200 g Carnaroli riže
4 žlice maslinova ulja
50 ml bijelog vina
povrtni temeljac prema potrebi
pola manjeg poriluka
1 ljutika
1 vezica divljih šparoga (ili tušta ili drugog sezonskog povrća)
7 - 8 listova medvjeđeg luka
2 fileta dimljene skuše
sol i papar
grana padana ili pecorino sir po želji
PRIPREMA:
Poriluk i ljutiku kratko izdinstajte na dvije žlice maslinova ulja, a zatim ih izblendajte u kremu koju ćete poslije dodavati u rižoto. Vrhove šparoga odvojite sa strane, a od ostatka skuhajte povrtni temeljac. Rižu kratko popržite na maslinovu ulju pa podlijte bijelim vinom. Kad vino ishlapi, nastavite podlijevati temeljcem. Dodajte kremu od poriluka i ljutik...