StoryEditorOCM
Hranazdrave i ukusne

Jeste li znali da se od balancana može napraviti i ovo?! Aromatično povrće 'dušu je dalo' za polpete pune gušta, evo recepta koji svakako vrijedi isprobati!

Piše T.S.M.
19. rujna 2019. - 15:59
shutterstock_314774096 (1)

Balancane su na vrhuncu stađuna, a još ako ste ih se tijekom ljeta naguštali i pohanih i pečenih, pravi je trenutak za isprobati novi recept. Možda niste znali da se od popularnog aromatičnog povrća mogu napraviti i polpete, vrlo popularne diljem Mediterana, osobito na afričkoj obali.

Čuvaju probavu, kosti i krv te pomažu mršavljenju, a najukusnije u nama gotovo nepoznatom jelu: probajte savršen spoj sira, poma i povrća koje je upravo u stađunu

Pronašli smo nekoliko varijacija ovog specijaliteta, od friganih koje se jedu s tankim beskvasnim pogačama (kao falafel) do pečenih u pećnici koje se poslužuju uz šalšu od poma baš kao i klasične, mesne polpete ili pak sa špagetima i umakom od rajčica, kao mesne okruglice. Mogu se i oblikovati poput polpeta za hamburgere i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 21:03