StoryEditorOCM
HranaDOBAR TEK

Ako vam meso redovito ispada žilavo ili neukusno, ovi jednostavni savjeti spasit će vašu iduću večeru: doznajte kako pripremiti savršen sočni odrezak

Piše PSD
8. studenog 2021. - 11:39

Pripremanje mesa može biti problematično, a kuhari amateri lako će ga prekuhati ili ga ne obraditi dovoljno. Takve nespretnosti rezultiraju žilavim i neukusnim mesom. Savjete za izbjegavanje takvih kulinarskih neuspjeha rezimirao je portal DEPO.

Marinirajte meso

Gotovo sve vrste mesa moraju se marinirati bi se smekšale i upile okuse. U marinadu stavite kisele sastojke poput limunovog soka ili octa kako biste omekšali meso.

Posolite

Čak i ako preskočite mariniranje, meso možete omekšati tako što ćete ga nasoliti prije kuhanja ili pečenja. Sol izvlači vlagu iz mesa i time meso postaje mekše i manje žilavo.

Pogodite temperaturu

Svaka vrsta mesa mora se kuhati na točno određenoj temperaturi kako bi bilo savršeno napravljeno. Nedovoljno kuhano meso mora se žvakati jako dugo,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 09:11