StoryEditorOCM
SvijetAnthony Fauci

Vodeći američki znanstvenik: Koronavirus bio mogao postati sezonska bolest. Stvarno moramo biti spremni za drugi ciklus, hitno trebamo cjepivo!

Piše Hina
26. ožujka 2020. - 17:45
Director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases Dr. Anthony Fauci speaks during a press briefing at the White House in Washington, DC, on March 15, 2020. (Photo by JIM WATSON/AFP)Jim Watson

Postoje veliki izgledi da novi koronavirus postane sezonska bolest, rekao je vodeći američki znanstvenik istaknuvši da je hitno potrebno pronaći cjepivo i učinkovito liječenje.

Anthony Fauci, koji vodi istraživanja infektivnih bolesti na Nacionalnom institutu za zdravlje, rekao je na brifingu za novinare da se virus počinje ukorjenjivati na južnoj hemisferi gdje dolazi zima.

"Sada vidimo... u južnoj Africi i zemljama južne hemisfere da imamo slučajeve koji se pojavljuju kad oni ulaze u zimu", kazao je.

"Ako se kod njih dogodi velika epidemija, onda je neizbježno i mi moramo biti spremni da će se kod nas opet pojaviti", ustvrdio je Fauci.

Kazao je da treba raditi na razvijanju cjepiva, njegovom brzom testiranju i pripremanju kako bi ono bilo dostupno za iduću...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:16