StoryEditorOCM
Svijetuništen je

Izrael sravnio sa zemljom iranski konzulat u Siriji, ubili visokopozicioniranog zapovjednika!

Piše JL
1. travnja 2024. - 18:22

Izrael je u ponedjeljak napao aneks zgrade iranske ambasade u glavnom gradu Sirije Damasku, piše France24.

Dopisnici novinske agencije AFP izvijestili su da je aneks sravnjen sa zemljom, prenosi Jutarnji.

Iranski su mediji također rekli da je aneks uništen te da iranski ambasador u Siriji Hossein Akbari i članovi njegove obitelji nisu ozlijeđeni.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOLJP), britanska organizacija evidentira instance kršenja ljudskih prava u Siriji, objavila je da je šest osoba poginulo u napadu na iransku ambasadu.

image
Maher Al Mounes/Afp

Sirijska novinska agencija SANA izvijestila je da se sirijska protuzračna obrana "obračunala s neprijateljskim metama" kada su se približile Damasku.

Saudijska novinska agencija Al-Arabiya, pozivajući se na iranske medije, javlja da je visoki dužnosnik Islamske revolucionarne garde Mohammad Reza Zahedi ubijen u izraelskom napadu na Damask. Ta je informacija potvrđena i Reutersu.

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je kako "ne komentira izvješća inozemnih medija”.

image
Maher Al Mounes/Afp

Sirijska državna televizija potvrdila je da je napadnut iranski konzulat. Iranski mediji ranije su izvijestili da je pogođena zgrada blizu veleposlanstva, a iranska studentska novinska agencija piše kako su mete bili konzulat i rezidencija veleposlanika.

Izrael je od početka sukoba u Pojasu Gaze pojačao zračne napade na Siriju, gađajući ciljeve proiranskog pokreta Hezbolah i Iranske revolucionarne garde, saveznike sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 19:27