StoryEditorOCM
Regijajovo nanovo

Ponavljaju se izbori u Beogradu: nije postignut kvorum pa će građani opet na birališta. Prosvjednici: ‘Krađa neće proći‘

Piše vijesti sd
3. ožujka 2024. - 11:19

Današnja konstitutivna sjednica Skupštine grada Beograda nije se održala, kako je predsjedavajući Toma Fila priopćio, zbog nedostatka uvjeta za formiranje Skupštine, te će Beograđani morati ići na nove izbore, izvještava Telegraf.

Ovo je već treći neuspješni pokušaj formiranja Skupštine i potvrđivanja mandata zastupnika. Prvi pokušaj bio je 19. veljače, ali kvorum nije bio postignut. Isti scenarij ponovio se i prije dva dana. Fila je danas predsjedao sjednicom kao najstariji zastupnik.

Ponovno je izjavio da nema kvoruma i da nisu ispunjeni uvjeti za formiranje Skupštine. "Nema kvoruma. Nakon provedenih izbora, nisu ispunjeni uvjeti propisani Zakonom o lokalnoj samoupravi za formiranje Skupštine grada Beograda", izjavio je. Sjednica je završena.

Zastupnici iz grupe "Srbija protiv nasilja", predvođeni nositeljima liste Dobricom Veselinovićem i Vladimirom Obradovićem, danas su stigli u Skupštinu. Ušli su u predvorje i istaknuli transparente na kojima piše "Krađa neće proći", "Beograd vas neće" i "Svi ste vi fantomi".

Sada će srpska vlada imenovati privremeno tijelo koje će upravljati gradom. Predsjednik Narodne skupštine mora raspisati nove izbore u sljedećih mjesec dana. Novi izbori moraju se održati u roku od 45 do 60 dana od dana raspisivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:07