StoryEditorOCM
Regijanelijepi prizori

Čovjek nije znao što mu se dogodilo: Odmah pozvao Vladicu da ga spasi od najezde zmija, sve duge metar

Piše VIJESTI SD
22. listopada 2023. - 23:48

Vladica Stanković je širom Srbije poznat kao neustrašivi hvatač zmija, a kroz dugogodišnje iskustvo pokazao je da se ne boji uhvati bilo koju zmiju, bila ona mala ili velika, otrovna ili ne. Sada se, međutim, našao u opasnoj situaciji koja bi, da nije bilo njegove intervencije, vjerojatno završila tragično, prenosi blic.rs.

Ovoga puta Vladica Stanković objavio je na Instagramu svoje udruge “Poskok” snimke iz Držanovca na kojima se vidi kako skidaju čak četiri zmije sa zida pomoćnog objekta u dvorištu obitelji Blagojević.

Gmazovi su se uvukli u zid, kroz šupljine između blokova, a Vladica je bio prisiljen prvo ih razbiti čekićem.

- To su stepski okršaji - objasni Vladica izvlačeći zmije iz zida.

Dok je izvlačio jednu po jednu dugačku zmiju, jedna je Vladicu ugrizla za prst, a na snimku je komentirao i čovjek koji ju je snimio, vjerojatno voditelj koji je Vladicu pozvao u pomoć zbog neželjenih gostiju na njegovom imanju.

Pritom je napomenuo da je nužan poseban oprez u radu sa zmijama otrovnicama, ali da i ugriz neotrovnih zmija može izazvati zdravstvene probleme.

- Mogu unijeti neke bakterije, jer se hrane glodavcima - upozorio je.

Domaćinima koji su ga pozvali na intervenciju objasnio da se zmije na ovakva mjesta zavlače jer su hladna, a u prošlom videu, kada je projekt završen, naglasio je da će sada zmije odvesti u njihovo prirodno stanište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:39