StoryEditor
Hrvatskacovid-19

Koronavirus u klupama: u samoizolaciji završili srednjoškolski razredi iz Rijeke i Opatije te osnovci i nastavnici iz škole pokraj Bjelovara

Piše Hina
21. rujna 2020. - 11:51
Ilustracija  Tonči Plazibat/Cropix

U Primorsko-goranskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, a u samoizolaciju su upućena dva srednjoškolska razreda - razred Obrtničke škole u Opatiji i razred Srednje talijanske škole u Rijeci, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe zarazile su se od članova obitelji te su povezane s poznatim izvorom zaraze.

Učenici jednog razreda Obrtničke škole u Opatiji su preventivno u samoizolaciji, jer se jedna učenica zarazila u obitelji i bila je u kontaktu s učenicima u svom razredu.

Prema preporuci epidemiologa, u samoizolaciji su i učenici jednog razreda Srednje talijanske škole u Rijeci, jer je jedan učenik pozitivan na koronavirus.

U obje škole nastavlja se s redovnom nastavom u školi, a za razrede u samoizolaciji organizirana je nastava na daljinu.

Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a u samoizolaciji je jedan razred Osnovne škole Rovišće te četiri nastavnika, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe su s područja Bjelovara, dvije s područja općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze evidentiran je na područjima Daruvara te općina Đulovac i Hercegovac.

Među novooboljelima od koronavirusa jedan je učenik koji je pohađao nastavu u Osnovnoj školi Rovišće te je zbog toga nadležna županijska epidemiološka služba stavila u samoizolaciju jedan razred te škole i četiri nastavnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. listopad 2020 21:56