StoryEditorOCM
Hrvatskaobiteljsko nasilje

Imao problema s kockom? Javljaju se bivše kolege HDZ-ovca Vjekoslava Potočanca: ‘Od mene je iznudio 10.000 eura‘

Piše VIJESTI SD
29. prosinca 2023. - 20:31

Vjekoslav Potočanac noć je proveo u pritvoru. Predan je pritvorskom nadzorniku, a zatim odveden u Državno odvjetništvo kako bi dao iskaz. Sat vremena prije njega na istu adresu na saslušanje je u pratnji odvjetnice došla i njegova supruga koja ga je prijavila za obiteljsko nasilje.

Nije poznato što se točno događalo u šesteročlanom obiteljskom domu u Trenkovu nedaleko Požege, no HDZ se oglasio o njegovoj budućnosti u stranci.

Razriješen dužnosti

"Stegovni postupak u ovom trenutku još nije pokrenut, ali stegovne mjere mogu se pokrenuti od strane Časnog suda HDZ-a onoga trenutka kada budemo imali saznanja o okolnostima koje su dovele do ovog slučaja", objasnila je Antonia Jozić, HDZ-ova županica Požeško-slavonske županije, prenosi Dnevnik.hr

Potočanac je razriješen dužnosti u Zavodu za socijalni rad Požeško-slavonske županije, gdje je bio predstojnik. Iz Zavoda za socijalnu skrb počeli su se javljati radnici koji su mu bili podređeni. Njihov odnos, govore, bio je neodrživ.

"Prvi puta je to bilo 2021. godine, kad je bila korona. Tad sam neoprezno dao izjavu da imam viška novca jer nikud ne idem pa ne trošim. Odmah sam bio pozvan i traženo je 6000 kuna", ispričao je Zlatko Sliško.

Trošio na kocku?

Potočanac je, govori, od njega, iznudio 10.000 eura koje mu nije vratio. Pretpostavlja da je novac trošio na kocku. Novac je posuđivao u nekoliko navrata, a on ga je davao, kaže, jer je strahovao za posao.

"Onda je traženo 8000, onda smo došli do 30.000 i ja sam rekao da ja više nemam", rekao je Sliško.

Maja Nepehal, odvjetnica Vjekoslava Potočanca, tvrdi da za ove optužbe nikada nije čula.

"Okrivljenik će u subotu biti priveden pred suca istrage koji će donijeti odluku o istražnom zatvoru", dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:57