StoryEditor
HrvatskaPročitajte status

HDZ opleo po Milanoviću: ‘Ispucavanjem ćoraka o blokadi ide na ruku Kremlju. Iskompleksiran, pakostan i ljubomoran na Andreja Plenkovića!‘

Piše PSD
20. svibnja 2022. - 19:18

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) na svom je Facebook profilu kritizirala predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića zbog njegovog inzistiranja da se ulazak Finske i Švedske u Sjevernoatlantski savez (NATO) treba uvjetovati izmjenom Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini te vrijeđanja zapadnih partnera Hrvatske.

- Šveđane naziva 'fašistima' i 'nabija ih…', fućka mu se za europska sredstva u jeku najgore krize, na dnevnoj bazi vrijeđa Sjedinjene Američke Države, Francusku, Ukrajinu i "korumpirane Ukrajince", Njemačku i "male Švabe", Veliku Britaniju, pljuje po NATO-u i Europskoj uniji, želi uvući Hrvatsku u sukob sa zapadnim partnerima. Da je do Milanovića, Hrvatska bi bila izolirana od svih saveznica, a Hrvati u BiH napušteni kao u njegovome premijerskom mandatu - piše HDZ u objavi koju je naslovio "Kako možeš pomoći svom narodu ako sve okrećeš protiv sebe?".

- Današnja Hrvatska: Na jednoj strani Milanović, (Nino) Raspudić, (Krešo) Beljak, Radnička fronta - na drugoj svi ostali. Na jednoj jačanje savezničke suradnje i sigurnost u okviru NATO-a i EU-a, na drugoj moskovski čovjek s Pantovčaka i blokada i izolacija Hrvatske. Smjer za budućnost i smjer za prošlost. Jesu li Milanoviću na prvom mjestu ruski ili hrvatski interesi? - nastavlja HDZ.

- Glasan kada treba braniti Kremlj, još se u veljači - prije ruske agresije na Ukrajinu - otvoreno protivio širenju NATO-a. No tada se još nije bio dosjetio zlorabiti Hrvate u BiH za svoje proruske stavove. Koliko mu je stvarno stalo do njih pokazivao je dok je 'hrabro' u crvenom šuškavcu podupirao (Željka) Komšića i tzv. građansku BiH, radovao se kada im je drugi narod nametao političke predstavnike, a kao premijer pune 4 godine na Europskom vijeću nije izustio nijedno slovo o nepravednom Izbornom zakonu u Bosni i Hercegovini i majorizaciji Hrvata - i to dok su im se otimala prava. Bio je šutljivi, nezainteresirani poltron kada je trebao zastupati Hrvatsku i Hrvate u BiH - dodaje HDZ.

- I sada, dok ispucava 'ćorke' o blokadi, ne samo da ide na ruku Kremlju koji provodi svirepu agresiju nad Ukrajinom, nego u biti i učvršćuje poziciju onima koji preglasavaju Hrvate u BiH. Iskompleksiran, pakostan i ljubomoran na Andreja Plenkovića, jedini 'uspjeh' koji on može postići jest to da samu Hrvatsku izloži 'vetu' i 'blokadama' - čije će žrtve biti hrvatski građani. I to u jeku najvećih sigurnosnih, gospodarskih i energetskih neizvjesnosti - zaključio je HDZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2022 18:48