StoryEditorOCM
Hrvatskasvinjarija

Dok građani gledaju kako uštedjeti koju kunu, podvaljuju im meso pred istekom trajanja: ‘Kako je to moguće?! To su viškovi niže kvalitete koji su umjesto u Kini završili kod nas‘

16. listopada 2022. - 12:04

Prošle godine u Hrvatskoj je zaklano 700 tisuća svinja. Ove jeseni taj broj će biti značajno manji jer domaći farmeri smanjuju proizvodnju, neki čak i potpuno gase farme zbog enormnih poskupljenja energije i stočne hrane, dok je istodobno cijena svinjetine rekordno niska.

Osim povećanja troškova proizvodnje, farmere uništava uvoz jeftinog svinjskog mesa, koje je preplavilo mesnice i trgovačke centre. Riječ je o uvozu viškova iz zemalja Europske unije koje je najčešće niže kvalitete i pred istekom roka trajanja. Takva svinjetina se nudi osiromašenim hrvatskim građanima koji gledaju kako kupiti što jeftinije meso bez obzira na podrijetlo i kvalitetu, pa i rok trajanja.

- Europske zemlje imaju zalihe svinjskog mesa koje se uglavnom izvozilo u zemlje Dalekog istoka. Međuti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 14:24