stdClass Object ( [id] => 1321460 [title] => Smrtonosni sukob na cesti kraj gradskog groblja u Splitu: nakon pretjecanja došlo je do svađe, nađeni su palica i nož [alias] => smrtonosni-sukob-na-cesti-kraj-gradskog-groblja-u-splitu-nakon-pretjecanja-doslo-je-do-svade-nadeni-su-palica-i-noz [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U subotu 1. ožujka 2008. godine, dvadeset minuta poslije ponoći, u Vukovarskoj ulici, nedaleko od sjevernog ulaza u groblje Lovrinac, Ante Rubić (22), zvani Crv, ubo je nožem u prsa Denisa Tadića (24) iz Splita. Od posljedica ranjavanja mladić je preminuo na licu mjesta, a Ante Rubić predao se policiji tijekom istog jutra.

U subotu poslijepodne priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Nakon ispitivanja, tijekom kojeg je Ante Rubić izjavio kako nije imao namjeru ubiti Denisa Tadića, već da se on sam nabo na nož, nad njim je određen istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Prema verziji koja je unesena u prve zapisnike, do sukoba je došlo zbog nesporazuma u prometu, nakon što je Tadić u Mercedesu pretekao Rubića i pritom nešto dobacio. Ante Rubić je svojim Fiatom Tipom pojurio za Mercedesom i Citroenom Xsara u kojem je bilo dvoje prijatelja Denisa Tadića.

Presreo ih je, zaustavio svog Fiata presjekavši im put i izišao iz svog vozila govoreći kako “neće njega nitko tako polukružno obilaziti” te “da je upravo izašao iz zatvora i sve će ih ubiti”. S njim su iz Fiata izišle i dvije muške osobe, koje su, kako se poslije utvrdilo, bile maloljetne.

---

image

Privođenje Ante Rubića istražnom sucu

Feđa Klarić/Cropix
---

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.
Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Sva četvorica počela su lupati po Mercedesu u kojem je bio Denis Tadić sa zaručnicom, dok je u Citroenu bio njegov prijatelj sa suprugom. Njih dvojica su tada izišla iz svojih automobila te je Rubić odvukao Tadića sa strane, dok je vozač Citroena pokušao primiriti preostalu trojicu iz Fiata.

U svom iskazu policiji i pred istražnim sucem Ante Rubić je kazao da ga je Denis Tadić udario dva puta gumenom palicom po glavi. Nož je držao podignut u desnoj ruci te se, prema njegovim riječima, Tadić sam nabo na njega.

Kazao je također kako se radilo o kuhinjskom nožu, tzv. pošadi, koji je imao ispod sjedala svog vozila jer je dan prije njime sjekao kabele. No prijatelj Denisa Tadića iz Citroena rekao je da se radilo o bodežu, a kada je shvatio da mu je prijatelj ranjen, pokušao je reanimaciju, nažalost, bez uspjeha.

Gumena palica i nož

Tijekom kriminalističke obrade u policiji tijekom subote ujutro, Ante Rubić je odveden na Hitni kirurški prijem splitske bolnice, gdje mu je napravljena RTG snimka glave te oftalmološki i otorinolaringološki pregled. Utvrđeno je da ima lakše ozljede glave.

Osim kaznene prijave zbog ubojstva koja je podnesena protiv Ante Rubića, podnesene su i prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira protiv trojice njegovih malodobnih prijatelja te protiv prijatelja ubijenoga Denisa Tadića.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

Odmah su svima pregledani dosjei te se pokazalo kako Ante Rubić ima prijave zbog prijetnji, zlouporabe opojne droge, krivotvorenja novca, narušavanja javnog reda i mira, nasilničkog ponašanja u obitelji.

Najsvježija je bila prijava zbog razbojničkih krađi iz 2007. godine, kada je uhićen u listopadu zbog sumnje da je s još četiri muške osobe počinio više pljački benzinskih postaja u Splitu i Omišu te jedne prodavaonice poznatog trgovačkog lanca. Pritom su odnijeli ukupno 220.000 kuna.

Policija je na mjestu zločina kraj Lovrinca našla gumenu palicu koja je poslana na vještačenje kako bi se utvrdilo kojih i čijih tragova ima na njoj. Osim nje, na vještačenje je poslan i nož oštrice duge 15 centimetara.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Obdukciju je proveo stalni sudski vještak koji se nije želio izjašnjavati o načinu nastanka ozljede.

– O tome mogu govoriti tek kada utvrdim o kakvoj se oštrici noža radi, kao i kakvo je stanje odjeće u predjelu gdje je nož ušao u tijelo. Kada se budu imali svi ti elementi, tek tada se može reći je li se pokojnik možda sam nabo na nož. Ujedno je vrlo bitno radi li se o zatvorenom ili otvorenom prostoru – kazao je patolog.

CRNI NOTES (39): Mlada tajnica agencije za nekretnine u Splitu nađena u lokvi krvi: niz propusta pomogao je ubojici da se godinama skriva

Tijekom istrage saslušani su svjedoci s obje strane te su se njihovi iskazi razilazili u dva bitna detalja. Prvi dijelovi su se uglavnom poklapali. Oko ponoći u blizini Lovrinca u Fiatu Tipo je bio Ante Rubić s tri prijatelja, u Mercedesu je bio Denis Tadić, a u Citroenu Xsara njegovi prijatelji. Ispod pothodnika pokraj Lovrinca, Mercedes i Xsara pretekli su Fiat Tipo, i to jedan s jedne, a drugi s druge strane.

CRNI NOTES (38): Dvostruko ubojstvo pred fast foodom na Križinama: u splitsku policiju došao je muškarac obliven krvlju i predao pištolj

Nakon toga Rubić kreće u potjeru te je prepriječio put Xsari tako da su se morali zaustaviti. Mercedes je produžio. Rubić izlazi iz Fiata s dva prijatelja dok četvrti, maloljetnik, ostaje u automobilu. Prilaze Xsari u kojoj je Tadićev prijatelj sa suprugom te mu Rubić stojeći pokraj zatvorenog prozora prijeti i lupa šakama po automobilu.

---

image

Mjesto na kojem je ubijen Denis Tadić

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Vozač naglo pokreće Xsaru i umalo obara dva Rubićeva prijatelja koji stoje ispred vozila. Rubić i društvo vraćaju se u Fiat i odlaze. Vozač Xsare dolazi do parkiranog Mercedesa iz kojeg izlazi Tadić i sjeda s njim u vozilo. Njegova supruga iz Xsare prelazi u Mercedes kraj Tadićeve zaručnice.

– Denis i ja vratili smo se mojom Xsarom kako bismo vidjeli zašto nas je vozač Fiata napadao. Ugledali smo ga parkiranog te smo i mi stali sa strane i krenuli prema Fiatu – kazao je vozač Xsare istražnom sucu.

S druge strane malodobnik koji je bio u Fiatu nije tako opisao povratak Denisa Tadića i prijatelja mu.

– Citroen Xsara nam je prepriječio put, tako da je Rubić bio prisiljen zaustaviti Fiat. Iz Xsare su izašla dvojica, od kojih je krupniji imao pendrek u ruci. Rubić i dvojica su izašli iz Fiata i krenuli prema njima. Nisam vidio što se događa dok se Rubić nije vratio u Fiat i kazao: “Ubo sam ga u srce” – kazao je 17-godišnji svjedok.

Tadićev prijatelj je negirao da je ovaj imao gumenu palicu u ruci. Nakon njih su saslušana još dva svjedoka, koja su kazala da je Rubić imao ozljede na glavi. Polovicom travnja iste godine je na Županijskom sudu u Splitu počelo suđenje šestorici, optuženima za niz razbojstava na benzinskim postajama, među kojima i Anti Rubiću.

On se teretio za jednu pljačku u Splitu u Dujmovači, odakle je s još jednim optuženim u veljači 2007. godine uz prijetnju kalašnjikovom uzeo 20.000 kuna. Ante Rubić imao je oružje, a jedan metak ispalio je u vrata dok je njegov sudionik prijeteći plastičnim pištoljem i maskiran krpom preko lica zatražio i uzeo novac.

---

image

Ante Rubić Crv branio se da nije namjerno usmrtio Denisa Tadića

Nikola Vilić/Cropix
---

Proglašen je krivim i osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora. U studenome 2008. godine mu je počelo suđenje za ubojstvo Denisa Tadića. Optuženi Ante Rubić iznio je svoju obranu.

– Kajem se zbog svega što se dogodilo, nisam želio da tako završi, nisam ga želio ubiti. Inicijator sukoba nisam bio ja, već vozač Xsare, koji me umalo udario prilikom mimoilaženja u blizini groblja Lovrinac. Vidio sam da iz vozila maše prema meni rukama, pretekao sam ga i stao ispred njega te izašao iz automobila.

Zaključao se u Xsaru i nije želio izaći, već se odvezao. Ubrzo se vratio i prepriječio mi put Xsarom iz koje su izašli on i njegov prijatelj – kazao je optuženi.

Afekt i strah

Sredinom veljače 2009. godine suđenje je završeno i objavljena je presuda kojom je Ante Rubić proglašen krivim i osuđen na 13 godina zatvora. Sudsko vijeće osudilo ga je za tzv. obično ubojstvo, za koje je tada bila maksimalna kazna 15 godina zatvora.

– Maksimalnu kaznu nismo mogli izreći jer je optuženi djelovao u afektu straha, kako je posvjedočila sudska vještakinja psihijatrica. S druge strane sudsko vijeće nije prihvatilo obranu Ante Rubića kako ga je Denis Tadić udario u lice gumenom palicom.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Na palici nisu nađeni tragovi DNK optuženog Rubića, tako da se ozljede koje je imao na licu prilikom uhićenja nisu mogle povezati s navedenim oruđem. Ostali svjedoci sukoba Ante Rubića i sada pokojnog Denisa Tadića nisu vidjeli da ga je ovaj udario gumenom palicom.

CRNI NOTES (37): Stravično otkriće u šumi na Marjanu: nestali Splićanin ležao je ispod bora, na glavi je imao ranu od udarca kamenom

U slučaju da se dokazalo kako je Rubić udaren, prihvatilo bi se da je do zločina došlo u stanju jake razdraženosti. U tom slučaju bi se moglo govoriti o ubojstvu na mah ili čak prekoračenju nužne obrane.

Također nije prihvaćen dio obrane optuženoga koji je kazao da se Denis Tadić nabo na nož jer je vještačenje doktora sudske medicine pokazalo kako do ubodne rane duboke devet centimetara nije moglo doći na takav način.

CRNI NOTES (36): Mučka smrt inženjera iz Splita: nakon svađe u kafiću na Mertojaku bivši boksač ga je na stepenicama izudarao šakama

Ozljeda je nanesena direktnim ubodom silom velikog intenziteta dok su obojica stajala na nogama – kazao je u obrazloženju presude predsjednik sudskog vijeća.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Navedeno je i kako je te večeri Ante Rubić imao 1,31 promil alkohola u krvi, a konzumirao je i kokain. Psihijatrijskim vještačenjem utvrđen mu je poremećaj osobnosti, odnosno grubost, bahatost i sklonost ovakvim situacijama.

Zajedno s presudom za pljačku izrečena mu je jedinstvena zatvorska kazna od 14 i pol godina zatvora. Vrhovni sud mu je u ožujku 2010. godine smanjio kaznu za ubojstvo za tri godine, na deset godina zatvora.

Viši sud je smatrao kako je presuda Županijskog suda u Splitu prestroga s obzirom na doprinos sada pokojnoga Denisa Tadića cjelokupnom događaju te smanjenu ubrojivost optuženika Ante Rubića zbog dijagnosticiranog poremećaja osobnosti.

KRAJ SERIJALA

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Prema verziji unesenoj u prve zapisnike, do sukoba je došlo zbog nesporazuma u prometu, nakon što je Tadić u Mercedesu pretekao Rubića i pritom nešto dobacio... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (40) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Prema verziji unesenoj u prve zapisnike, do sukoba je došlo zbog nesporazuma u prometu, nakon što je Tadić u Mercedesu pretekao Rubića i pritom nešto dobacio... Crni notes (40) 2 0 9543 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-09-02 11:17:52 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-09 08:10:59 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-09-09 08:10:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Prema verziji unesenoj u prve zapisnike, do sukoba je došlo zbog nesporazuma u prometu, nakon što je Tadić u Mercedesu pretekao Rubića i pritom nešto dobacio... [metadata] => robots= author= title=Smrtonosni sukob na cesti kraj gradskog groblja u Splitu: nakon pretjecanja došlo je do svađe, nađeni su palica i nož [metakey] => CRNI NOTES, ubojstvo split, ante rubić crv [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/09\/02\/25551017.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/21290676.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/25550993.png","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/25550992.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/25550984.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/25550982.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/25550994.png","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/25550995.png","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/25550983.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/24391838.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/25550996.png","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/25550997.png","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/1480091.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/02\/1294861.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix; SD","Duje Klari\u0107\/Cropix","SD","SD","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Fe\u0111a Klari\u0107\/Cropix","SD","SD","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","SD","SD","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Mjesto kraj groblja Lovrinac u Splitu gdje se dogodilo ubojstvo; Faksimil naslova<\/p>","

Ante Rubi\u0107 Crv na splitskom sudu<\/p>","

Faksimil naslovnice<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Mjesto na kojem je ubijen Denis Tadi\u0107<\/p>","

Privo\u0111enje Ante Rubi\u0107a istra\u017enom sucu<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Ulica u kojoj se dogodilo ubojstvo<\/p>","

Ante Rubi\u0107\u00a0nepravomocno je osu\u0111en na 13 godina zatvora zbog ubojstva te mu je kazna smanjena<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Ante Rubi\u0107 Crv branio se da nije namjerno usmrtio Denisa Tadi\u0107a<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1127","hd_25551017_1920.jpg":"1920x1080","k_25551017_1280.jpg":"1280x1280","k_25551017_1024.jpg":"1024x1024","k_25551017_640.jpg":"640x640","k_25551017_480.jpg":"480x480","k_25551017_340.jpg":"340x340","k_25551017_220.jpg":"220x220","o_25551017_1280.jpg":"1280x751","o_25551017_1024.jpg":"1024x601","o_25551017_640.jpg":"640x375","o_25551017_480.jpg":"480x281","o_25551017_340.jpg":"340x199","o_25551017_220.jpg":"220x129","h_25551017_1280.jpg":"1280x854","h_25551017_1024.jpg":"1024x683","h_25551017_640.jpg":"640x427","h_25551017_480.jpg":"480x320","h_25551017_340.jpg":"340x227","h_25551017_220.jpg":"220x147","pp_25551017_1280.jpg":"1280x1628","pp_25551017_1024.jpg":"1024x1303","pp_25551017_640.jpg":"640x814","pp_25551017_480.jpg":"480x611","pp_25551017_340.jpg":"340x432","pp_25551017_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1231","hd_21290676_1920.jpg":"1920x1080","k_21290676_1280.jpg":"1280x1280","k_21290676_1024.jpg":"1024x1024","k_21290676_640.jpg":"640x640","k_21290676_480.jpg":"480x480","k_21290676_340.jpg":"340x340","k_21290676_220.jpg":"220x220","o_21290676_1280.jpg":"1280x820","o_21290676_1024.jpg":"1024x656","o_21290676_640.jpg":"640x410","o_21290676_480.jpg":"480x307","o_21290676_340.jpg":"340x217","o_21290676_220.jpg":"220x141","h_21290676_1280.jpg":"1280x854","h_21290676_1024.jpg":"1024x683","h_21290676_640.jpg":"640x427","h_21290676_480.jpg":"480x320","h_21290676_340.jpg":"340x227","h_21290676_220.jpg":"220x147","pp_21290676_1280.jpg":"1280x1628","pp_21290676_1024.jpg":"1024x1303","pp_21290676_640.jpg":"640x814","pp_21290676_480.jpg":"480x611","pp_21290676_340.jpg":"340x432","pp_21290676_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_25550993_1920.png":"1920x1080","k_25550993_1280.png":"1280x1280","k_25550993_1024.png":"1024x1024","k_25550993_640.png":"640x640","k_25550993_480.png":"480x480","k_25550993_340.png":"340x340","k_25550993_220.png":"220x220","o_25550993_1280.png":"1280x1880","o_25550993_1024.png":"1024x1504","o_25550993_640.png":"640x940","o_25550993_480.png":"480x705","o_25550993_340.png":"340x499","o_25550993_220.png":"220x323","h_25550993_1280.png":"1280x854","h_25550993_1024.png":"1024x683","h_25550993_640.png":"640x427","h_25550993_480.png":"480x320","h_25550993_340.png":"340x227","h_25550993_220.png":"220x147","pp_25550993_1280.png":"1280x1628","pp_25550993_1024.png":"1024x1303","pp_25550993_640.png":"640x814","pp_25550993_480.png":"480x611","pp_25550993_340.png":"340x432","pp_25550993_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25550992_1920.jpg":"1920x1080","k_25550992_1280.jpg":"1280x1280","k_25550992_1024.jpg":"1024x1024","k_25550992_640.jpg":"640x640","k_25550992_480.jpg":"480x480","k_25550992_340.jpg":"340x340","k_25550992_220.jpg":"220x220","o_25550992_1280.jpg":"1280x853","o_25550992_1024.jpg":"1024x682","o_25550992_640.jpg":"640x426","o_25550992_480.jpg":"480x320","o_25550992_340.jpg":"340x226","o_25550992_220.jpg":"220x146","h_25550992_1280.jpg":"1280x854","h_25550992_1024.jpg":"1024x683","h_25550992_640.jpg":"640x427","h_25550992_480.jpg":"480x320","h_25550992_340.jpg":"340x227","h_25550992_220.jpg":"220x147","pp_25550992_1280.jpg":"1280x1628","pp_25550992_1024.jpg":"1024x1303","pp_25550992_640.jpg":"640x814","pp_25550992_480.jpg":"480x611","pp_25550992_340.jpg":"340x432","pp_25550992_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1268","hd_25550984_1920.jpg":"1920x1080","k_25550984_1280.jpg":"1280x1280","k_25550984_1024.jpg":"1024x1024","k_25550984_640.jpg":"640x640","k_25550984_480.jpg":"480x480","k_25550984_340.jpg":"340x340","k_25550984_220.jpg":"220x220","o_25550984_1280.jpg":"1280x845","o_25550984_1024.jpg":"1024x676","o_25550984_640.jpg":"640x422","o_25550984_480.jpg":"480x317","o_25550984_340.jpg":"340x224","o_25550984_220.jpg":"220x145","h_25550984_1280.jpg":"1280x854","h_25550984_1024.jpg":"1024x683","h_25550984_640.jpg":"640x427","h_25550984_480.jpg":"480x320","h_25550984_340.jpg":"340x227","h_25550984_220.jpg":"220x147","pp_25550984_1280.jpg":"1280x1628","pp_25550984_1024.jpg":"1024x1303","pp_25550984_640.jpg":"640x814","pp_25550984_480.jpg":"480x611","pp_25550984_340.jpg":"340x432","pp_25550984_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1892x1266","hd_25550982_1920.jpg":"1920x1080","k_25550982_1280.jpg":"1280x1280","k_25550982_1024.jpg":"1024x1024","k_25550982_640.jpg":"640x640","k_25550982_480.jpg":"480x480","k_25550982_340.jpg":"340x340","k_25550982_220.jpg":"220x220","o_25550982_1280.jpg":"1280x856","o_25550982_1024.jpg":"1024x685","o_25550982_640.jpg":"640x428","o_25550982_480.jpg":"480x321","o_25550982_340.jpg":"340x227","o_25550982_220.jpg":"220x147","h_25550982_1280.jpg":"1280x854","h_25550982_1024.jpg":"1024x683","h_25550982_640.jpg":"640x427","h_25550982_480.jpg":"480x320","h_25550982_340.jpg":"340x227","h_25550982_220.jpg":"220x147","pp_25550982_1280.jpg":"1280x1628","pp_25550982_1024.jpg":"1024x1303","pp_25550982_640.jpg":"640x814","pp_25550982_480.jpg":"480x611","pp_25550982_340.jpg":"340x432","pp_25550982_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_25550994_1920.png":"1920x1080","k_25550994_1280.png":"1280x1280","k_25550994_1024.png":"1024x1024","k_25550994_640.png":"640x640","k_25550994_480.png":"480x480","k_25550994_340.png":"340x340","k_25550994_220.png":"220x220","o_25550994_1280.png":"1280x1880","o_25550994_1024.png":"1024x1504","o_25550994_640.png":"640x940","o_25550994_480.png":"480x705","o_25550994_340.png":"340x499","o_25550994_220.png":"220x323","h_25550994_1280.png":"1280x854","h_25550994_1024.png":"1024x683","h_25550994_640.png":"640x427","h_25550994_480.png":"480x320","h_25550994_340.png":"340x227","h_25550994_220.png":"220x147","pp_25550994_1280.png":"1280x1628","pp_25550994_1024.png":"1024x1303","pp_25550994_640.png":"640x814","pp_25550994_480.png":"480x611","pp_25550994_340.png":"340x432","pp_25550994_220.png":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_25550995_1920.png":"1920x1080","k_25550995_1280.png":"1280x1280","k_25550995_1024.png":"1024x1024","k_25550995_640.png":"640x640","k_25550995_480.png":"480x480","k_25550995_340.png":"340x340","k_25550995_220.png":"220x220","o_25550995_1280.png":"1280x1880","o_25550995_1024.png":"1024x1504","o_25550995_640.png":"640x940","o_25550995_480.png":"480x705","o_25550995_340.png":"340x499","o_25550995_220.png":"220x323","h_25550995_1280.png":"1280x854","h_25550995_1024.png":"1024x683","h_25550995_640.png":"640x427","h_25550995_480.png":"480x320","h_25550995_340.png":"340x227","h_25550995_220.png":"220x147","pp_25550995_1280.png":"1280x1628","pp_25550995_1024.png":"1024x1303","pp_25550995_640.png":"640x814","pp_25550995_480.png":"480x611","pp_25550995_340.png":"340x432","pp_25550995_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1127","hd_25550983_1920.jpg":"1920x1080","k_25550983_1280.jpg":"1280x1280","k_25550983_1024.jpg":"1024x1024","k_25550983_640.jpg":"640x640","k_25550983_480.jpg":"480x480","k_25550983_340.jpg":"340x340","k_25550983_220.jpg":"220x220","o_25550983_1280.jpg":"1280x751","o_25550983_1024.jpg":"1024x601","o_25550983_640.jpg":"640x375","o_25550983_480.jpg":"480x281","o_25550983_340.jpg":"340x199","o_25550983_220.jpg":"220x129","h_25550983_1280.jpg":"1280x854","h_25550983_1024.jpg":"1024x683","h_25550983_640.jpg":"640x427","h_25550983_480.jpg":"480x320","h_25550983_340.jpg":"340x227","h_25550983_220.jpg":"220x147","pp_25550983_1280.jpg":"1280x1628","pp_25550983_1024.jpg":"1024x1303","pp_25550983_640.jpg":"640x814","pp_25550983_480.jpg":"480x611","pp_25550983_340.jpg":"340x432","pp_25550983_220.jpg":"220x280"},{"size0":"931x1500","hd_24391838_1920.jpg":"1920x1080","k_24391838_1280.jpg":"1280x1280","k_24391838_1024.jpg":"1024x1024","k_24391838_640.jpg":"640x640","k_24391838_480.jpg":"480x480","k_24391838_340.jpg":"340x340","k_24391838_220.jpg":"220x220","o_24391838_1280.jpg":"1280x2062","o_24391838_1024.jpg":"1024x1649","o_24391838_640.jpg":"640x1031","o_24391838_480.jpg":"480x773","o_24391838_340.jpg":"340x547","o_24391838_220.jpg":"220x354","h_24391838_1280.jpg":"1280x854","h_24391838_1024.jpg":"1024x683","h_24391838_640.jpg":"640x427","h_24391838_480.jpg":"480x320","h_24391838_340.jpg":"340x227","h_24391838_220.jpg":"220x147","pp_24391838_1280.jpg":"1280x1628","pp_24391838_1024.jpg":"1024x1303","pp_24391838_640.jpg":"640x814","pp_24391838_480.jpg":"480x611","pp_24391838_340.jpg":"340x432","pp_24391838_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_25550996_1920.png":"1920x1080","k_25550996_1280.png":"1280x1280","k_25550996_1024.png":"1024x1024","k_25550996_640.png":"640x640","k_25550996_480.png":"480x480","k_25550996_340.png":"340x340","k_25550996_220.png":"220x220","o_25550996_1280.png":"1280x1880","o_25550996_1024.png":"1024x1504","o_25550996_640.png":"640x940","o_25550996_480.png":"480x705","o_25550996_340.png":"340x499","o_25550996_220.png":"220x323","h_25550996_1280.png":"1280x854","h_25550996_1024.png":"1024x683","h_25550996_640.png":"640x427","h_25550996_480.png":"480x320","h_25550996_340.png":"340x227","h_25550996_220.png":"220x147","pp_25550996_1280.png":"1280x1628","pp_25550996_1024.png":"1024x1303","pp_25550996_640.png":"640x814","pp_25550996_480.png":"480x611","pp_25550996_340.png":"340x432","pp_25550996_220.png":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_25550997_1920.png":"1920x1080","k_25550997_1280.png":"1280x1280","k_25550997_1024.png":"1024x1024","k_25550997_640.png":"640x640","k_25550997_480.png":"480x480","k_25550997_340.png":"340x340","k_25550997_220.png":"220x220","o_25550997_1280.png":"1280x1880","o_25550997_1024.png":"1024x1504","o_25550997_640.png":"640x940","o_25550997_480.png":"480x705","o_25550997_340.png":"340x499","o_25550997_220.png":"220x323","h_25550997_1280.png":"1280x854","h_25550997_1024.png":"1024x683","h_25550997_640.png":"640x427","h_25550997_480.png":"480x320","h_25550997_340.png":"340x227","h_25550997_220.png":"220x147","pp_25550997_1280.png":"1280x1628","pp_25550997_1024.png":"1024x1303","pp_25550997_640.png":"640x814","pp_25550997_480.png":"480x611","pp_25550997_340.png":"340x432","pp_25550997_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1292","hd_1480091_1920.jpg":"1920x1080","k_1480091_1280.jpg":"1280x1280","k_1480091_1024.jpg":"1024x1024","k_1480091_640.jpg":"640x640","k_1480091_480.jpg":"480x480","k_1480091_340.jpg":"340x340","k_1480091_220.jpg":"220x220","o_1480091_1280.jpg":"1280x861","o_1480091_1024.jpg":"1024x689","o_1480091_640.jpg":"640x430","o_1480091_480.jpg":"480x323","o_1480091_340.jpg":"340x228","o_1480091_220.jpg":"220x148","h_1480091_1280.jpg":"1280x854","h_1480091_1024.jpg":"1024x683","h_1480091_640.jpg":"640x427","h_1480091_480.jpg":"480x320","h_1480091_340.jpg":"340x227","h_1480091_220.jpg":"220x147","pp_1480091_1280.jpg":"1280x1628","pp_1480091_1024.jpg":"1024x1303","pp_1480091_640.jpg":"640x814","pp_1480091_480.jpg":"480x611","pp_1480091_340.jpg":"340x432","pp_1480091_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_1294861_1920.jpg":"1920x1080","k_1294861_1280.jpg":"1280x1280","k_1294861_1024.jpg":"1024x1024","k_1294861_640.jpg":"640x640","k_1294861_480.jpg":"480x480","k_1294861_340.jpg":"340x340","k_1294861_220.jpg":"220x220","o_1294861_1280.jpg":"1280x852","o_1294861_1024.jpg":"1024x681","o_1294861_640.jpg":"640x426","o_1294861_480.jpg":"480x319","o_1294861_340.jpg":"340x226","o_1294861_220.jpg":"220x146","h_1294861_1280.jpg":"1280x854","h_1294861_1024.jpg":"1024x683","h_1294861_640.jpg":"640x427","h_1294861_480.jpg":"480x320","h_1294861_340.jpg":"340x227","h_1294861_220.jpg":"220x147","pp_1294861_1280.jpg":"1280x1628","pp_1294861_1024.jpg":"1024x1303","pp_1294861_640.jpg":"640x814","pp_1294861_480.jpg":"480x611","pp_1294861_340.jpg":"340x432","pp_1294861_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38322207 Threads: 4 Questions: 7092922513 Slow queries: 3299137 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608222710 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/smrtonosni-sukob-na-cesti-kraj-gradskog-groblja-u-splitu-nakon-pretjecanja-doslo-je-do-svade-nadeni-su-palica-i-noz-1321460 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/smrtonosni-sukob-na-cesti-kraj-gradskog-groblja-u-splitu-nakon-pretjecanja-doslo-je-do-svade-nadeni-su-palica-i-noz-1321460?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 712038 [name] => ubojstvo split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-08 10:00:19 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-split [link] => /tag/ubojstvo-split ) [2] => stdClass Object ( [id] => 707352 [name] => ante rubić crv [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-02-25 14:46:11 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-rubic-crv [link] => /tag/ante-rubic-crv ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Prema verziji unesenoj u prve zapisnike, do sukoba je došlo zbog nesporazuma u prometu, nakon što je Tadić u Mercedesu pretekao Rubića i pritom nešto dobacio... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (40) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Smrtonosni sukob na cesti kraj gradskog groblja u Splitu: nakon pretjecanja došlo je do svađe, nađeni su palica i nož [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/25551017.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix; SD [mainImageDesc] =>

Mjesto kraj groblja Lovrinac u Splitu gdje se dogodilo ubojstvo; Faksimil naslova

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/25551017.jpg [title] => Cropix; SD

Mjesto kraj groblja Lovrinac u Splitu gdje se dogodilo ubojstvo; Faksimil naslova

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/21290676.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Ante Rubić Crv na splitskom sudu

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/25550993.png [title] => SD

Faksimil naslovnice

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/25550992.jpg [title] => SD

Faksimil teksta

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/25550984.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix

Mjesto na kojem je ubijen Denis Tadić

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/25550982.jpg [title] => Feđa Klarić/Cropix

Privođenje Ante Rubića istražnom sucu

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/25550994.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/25550995.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/25550983.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix

Ulica u kojoj se dogodilo ubojstvo

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/24391838.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Ante Rubić nepravomocno je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva te mu je kazna smanjena

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/25550996.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/25550997.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/1480091.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Ante Rubić Crv branio se da nije namjerno usmrtio Denisa Tadića

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/02/1294861.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U subotu 1. ožujka 2008. godine, dvadeset minuta poslije ponoći, u Vukovarskoj ulici, nedaleko od sjevernog ulaza u groblje Lovrinac, Ante Rubić (22), zvani Crv, ubo je nožem u prsa Denisa Tadića (24) iz Splita. Od posljedica ranjavanja mladić je preminuo na licu mjesta, a Ante Rubić predao se policiji tijekom istog jutra.

U subotu poslijepodne priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Nakon ispitivanja, tijekom kojeg je Ante Rubić izjavio kako nije imao namjeru ubiti Denisa Tadića, već da se on sam nabo na nož, nad njim je određen istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Prema verziji koja je unesena u prve zapisnike, do sukoba je došlo zbog nesporazuma u prometu, nakon što je Tadić u Mercedesu pretekao Rubića i pritom nešto dobacio. Ante Rubić je svojim Fiatom Tipom pojurio za Mercedesom i Citroenom Xsara u kojem je bilo dvoje prijatelja Denisa Tadića.

Presreo ih je, zaustavio svog Fiata presjekavši im put i izišao iz svog vozila govoreći kako “neće njega nitko tako polukružno obilaziti” te “da je upravo izašao iz zatvora i sve će ih ubiti”. S njim su iz Fiata izišle i dvije muške osobe, koje su, kako se poslije utvrdilo, bile maloljetne.

---

image

Privođenje Ante Rubića istražnom sucu

Feđa Klarić/Cropix
---

---

U stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag. Rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.
Na svjetlo dana izvući ćemo ih u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Sva četvorica počela su lupati po Mercedesu u kojem je bio Denis Tadić sa zaručnicom, dok je u Citroenu bio njegov prijatelj sa suprugom. Njih dvojica su tada izišla iz svojih automobila te je Rubić odvukao Tadića sa strane, dok je vozač Citroena pokušao primiriti preostalu trojicu iz Fiata.

U svom iskazu policiji i pred istražnim sucem Ante Rubić je kazao da ga je Denis Tadić udario dva puta gumenom palicom po glavi. Nož je držao podignut u desnoj ruci te se, prema njegovim riječima, Tadić sam nabo na njega.

Kazao je također kako se radilo o kuhinjskom nožu, tzv. pošadi, koji je imao ispod sjedala svog vozila jer je dan prije njime sjekao kabele. No prijatelj Denisa Tadića iz Citroena rekao je da se radilo o bodežu, a kada je shvatio da mu je prijatelj ranjen, pokušao je reanimaciju, nažalost, bez uspjeha.

Gumena palica i nož

Tijekom kriminalističke obrade u policiji tijekom subote ujutro, Ante Rubić je odveden na Hitni kirurški prijem splitske bolnice, gdje mu je napravljena RTG snimka glave te oftalmološki i otorinolaringološki pregled. Utvrđeno je da ima lakše ozljede glave.

Osim kaznene prijave zbog ubojstva koja je podnesena protiv Ante Rubića, podnesene su i prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira protiv trojice njegovih malodobnih prijatelja te protiv prijatelja ubijenoga Denisa Tadića.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

Odmah su svima pregledani dosjei te se pokazalo kako Ante Rubić ima prijave zbog prijetnji, zlouporabe opojne droge, krivotvorenja novca, narušavanja javnog reda i mira, nasilničkog ponašanja u obitelji.

Najsvježija je bila prijava zbog razbojničkih krađi iz 2007. godine, kada je uhićen u listopadu zbog sumnje da je s još četiri muške osobe počinio više pljački benzinskih postaja u Splitu i Omišu te jedne prodavaonice poznatog trgovačkog lanca. Pritom su odnijeli ukupno 220.000 kuna.

Policija je na mjestu zločina kraj Lovrinca našla gumenu palicu koja je poslana na vještačenje kako bi se utvrdilo kojih i čijih tragova ima na njoj. Osim nje, na vještačenje je poslan i nož oštrice duge 15 centimetara.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Obdukciju je proveo stalni sudski vještak koji se nije želio izjašnjavati o načinu nastanka ozljede.

– O tome mogu govoriti tek kada utvrdim o kakvoj se oštrici noža radi, kao i kakvo je stanje odjeće u predjelu gdje je nož ušao u tijelo. Kada se budu imali svi ti elementi, tek tada se može reći je li se pokojnik možda sam nabo na nož. Ujedno je vrlo bitno radi li se o zatvorenom ili otvorenom prostoru – kazao je patolog.

CRNI NOTES (39): Mlada tajnica agencije za nekretnine u Splitu nađena u lokvi krvi: niz propusta pomogao je ubojici da se godinama skriva

Tijekom istrage saslušani su svjedoci s obje strane te su se njihovi iskazi razilazili u dva bitna detalja. Prvi dijelovi su se uglavnom poklapali. Oko ponoći u blizini Lovrinca u Fiatu Tipo je bio Ante Rubić s tri prijatelja, u Mercedesu je bio Denis Tadić, a u Citroenu Xsara njegovi prijatelji. Ispod pothodnika pokraj Lovrinca, Mercedes i Xsara pretekli su Fiat Tipo, i to jedan s jedne, a drugi s druge strane.

CRNI NOTES (38): Dvostruko ubojstvo pred fast foodom na Križinama: u splitsku policiju došao je muškarac obliven krvlju i predao pištolj

Nakon toga Rubić kreće u potjeru te je prepriječio put Xsari tako da su se morali zaustaviti. Mercedes je produžio. Rubić izlazi iz Fiata s dva prijatelja dok četvrti, maloljetnik, ostaje u automobilu. Prilaze Xsari u kojoj je Tadićev prijatelj sa suprugom te mu Rubić stojeći pokraj zatvorenog prozora prijeti i lupa šakama po automobilu.

---

image

Mjesto na kojem je ubijen Denis Tadić

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Vozač naglo pokreće Xsaru i umalo obara dva Rubićeva prijatelja koji stoje ispred vozila. Rubić i društvo vraćaju se u Fiat i odlaze. Vozač Xsare dolazi do parkiranog Mercedesa iz kojeg izlazi Tadić i sjeda s njim u vozilo. Njegova supruga iz Xsare prelazi u Mercedes kraj Tadićeve zaručnice.

– Denis i ja vratili smo se mojom Xsarom kako bismo vidjeli zašto nas je vozač Fiata napadao. Ugledali smo ga parkiranog te smo i mi stali sa strane i krenuli prema Fiatu – kazao je vozač Xsare istražnom sucu.

S druge strane malodobnik koji je bio u Fiatu nije tako opisao povratak Denisa Tadića i prijatelja mu.

– Citroen Xsara nam je prepriječio put, tako da je Rubić bio prisiljen zaustaviti Fiat. Iz Xsare su izašla dvojica, od kojih je krupniji imao pendrek u ruci. Rubić i dvojica su izašli iz Fiata i krenuli prema njima. Nisam vidio što se događa dok se Rubić nije vratio u Fiat i kazao: “Ubo sam ga u srce” – kazao je 17-godišnji svjedok.

Tadićev prijatelj je negirao da je ovaj imao gumenu palicu u ruci. Nakon njih su saslušana još dva svjedoka, koja su kazala da je Rubić imao ozljede na glavi. Polovicom travnja iste godine je na Županijskom sudu u Splitu počelo suđenje šestorici, optuženima za niz razbojstava na benzinskim postajama, među kojima i Anti Rubiću.

On se teretio za jednu pljačku u Splitu u Dujmovači, odakle je s još jednim optuženim u veljači 2007. godine uz prijetnju kalašnjikovom uzeo 20.000 kuna. Ante Rubić imao je oružje, a jedan metak ispalio je u vrata dok je njegov sudionik prijeteći plastičnim pištoljem i maskiran krpom preko lica zatražio i uzeo novac.

---

image

Ante Rubić Crv branio se da nije namjerno usmrtio Denisa Tadića

Nikola Vilić/Cropix
---

Proglašen je krivim i osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora. U studenome 2008. godine mu je počelo suđenje za ubojstvo Denisa Tadića. Optuženi Ante Rubić iznio je svoju obranu.

– Kajem se zbog svega što se dogodilo, nisam želio da tako završi, nisam ga želio ubiti. Inicijator sukoba nisam bio ja, već vozač Xsare, koji me umalo udario prilikom mimoilaženja u blizini groblja Lovrinac. Vidio sam da iz vozila maše prema meni rukama, pretekao sam ga i stao ispred njega te izašao iz automobila.

Zaključao se u Xsaru i nije želio izaći, već se odvezao. Ubrzo se vratio i prepriječio mi put Xsarom iz koje su izašli on i njegov prijatelj – kazao je optuženi.

Afekt i strah

Sredinom veljače 2009. godine suđenje je završeno i objavljena je presuda kojom je Ante Rubić proglašen krivim i osuđen na 13 godina zatvora. Sudsko vijeće osudilo ga je za tzv. obično ubojstvo, za koje je tada bila maksimalna kazna 15 godina zatvora.

– Maksimalnu kaznu nismo mogli izreći jer je optuženi djelovao u afektu straha, kako je posvjedočila sudska vještakinja psihijatrica. S druge strane sudsko vijeće nije prihvatilo obranu Ante Rubića kako ga je Denis Tadić udario u lice gumenom palicom.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Na palici nisu nađeni tragovi DNK optuženog Rubića, tako da se ozljede koje je imao na licu prilikom uhićenja nisu mogle povezati s navedenim oruđem. Ostali svjedoci sukoba Ante Rubića i sada pokojnog Denisa Tadića nisu vidjeli da ga je ovaj udario gumenom palicom.

CRNI NOTES (37): Stravično otkriće u šumi na Marjanu: nestali Splićanin ležao je ispod bora, na glavi je imao ranu od udarca kamenom

U slučaju da se dokazalo kako je Rubić udaren, prihvatilo bi se da je do zločina došlo u stanju jake razdraženosti. U tom slučaju bi se moglo govoriti o ubojstvu na mah ili čak prekoračenju nužne obrane.

Također nije prihvaćen dio obrane optuženoga koji je kazao da se Denis Tadić nabo na nož jer je vještačenje doktora sudske medicine pokazalo kako do ubodne rane duboke devet centimetara nije moglo doći na takav način.

CRNI NOTES (36): Mučka smrt inženjera iz Splita: nakon svađe u kafiću na Mertojaku bivši boksač ga je na stepenicama izudarao šakama

Ozljeda je nanesena direktnim ubodom silom velikog intenziteta dok su obojica stajala na nogama – kazao je u obrazloženju presude predsjednik sudskog vijeća.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Navedeno je i kako je te večeri Ante Rubić imao 1,31 promil alkohola u krvi, a konzumirao je i kokain. Psihijatrijskim vještačenjem utvrđen mu je poremećaj osobnosti, odnosno grubost, bahatost i sklonost ovakvim situacijama.

Zajedno s presudom za pljačku izrečena mu je jedinstvena zatvorska kazna od 14 i pol godina zatvora. Vrhovni sud mu je u ožujku 2010. godine smanjio kaznu za ubojstvo za tri godine, na deset godina zatvora.

Viši sud je smatrao kako je presuda Županijskog suda u Splitu prestroga s obzirom na doprinos sada pokojnoga Denisa Tadića cjelokupnom događaju te smanjenu ubrojivost optuženika Ante Rubića zbog dijagnosticiranog poremećaja osobnosti.

KRAJ SERIJALA

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix; SD Duje Klarić/Cropix SD SD Vladimir Dugandžić/Cropix Feđa Klarić/Cropix SD SD Vladimir Dugandžić/Cropix Duje Klarić/Cropix SD SD Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix
Cropix; SD

Mjesto kraj groblja Lovrinac u Splitu gdje se dogodilo ubojstvo; Faksimil naslova

Duje Klarić/Cropix

Ante Rubić Crv na splitskom sudu

SD

Faksimil naslovnice

SD

Faksimil teksta

Vladimir Dugandžić/Cropix

Mjesto na kojem je ubijen Denis Tadić

Feđa Klarić/Cropix

Privođenje Ante Rubića istražnom sucu

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Vladimir Dugandžić/Cropix

Ulica u kojoj se dogodilo ubojstvo

Duje Klarić/Cropix

Ante Rubić nepravomocno je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva te mu je kazna smanjena

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Nikola Vilić/Cropix

Ante Rubić Crv branio se da nije namjerno usmrtio Denisa Tadića

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/smrtonosni-sukob-na-cesti-kraj-gradskog-groblja-u-splitu-nakon-pretjecanja-doslo-je-do-svade-nadeni-su-palica-i-noz-1321460 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5a4c919aac7bccfe9bfbea585791944c70cfe37f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Smrtonosni+sukob+na+cesti+kraj+gradskog+groblja+u+Splitu%3A+nakon+pretjecanja+do%C5%A1lo+je+do+sva%C4%91e%2C+na%C4%91eni+su+palica+i+no%C5%BE&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fsmrtonosni-sukob-na-cesti-kraj-gradskog-groblja-u-splitu-nakon-pretjecanja-doslo-je-do-svade-nadeni-su-palica-i-noz-1321460 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fsmrtonosni-sukob-na-cesti-kraj-gradskog-groblja-u-splitu-nakon-pretjecanja-doslo-je-do-svade-nadeni-su-palica-i-noz-1321460 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Prema verziji unesenoj u prve zapisnike, do sukoba je došlo zbog nesporazuma u prometu, nakon što je Tadić u Mercedesu pretekao Rubića i pritom nešto dobacio... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (40) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCrni notes (40)

Smrtonosni sukob na cesti kraj gradskog groblja u Splitu: nakon pretjecanja došlo je do svađe, nađeni su palica i nož

9. rujna 2023. - 10:10

U subotu 1. ožujka 2008. godine, dvadeset minuta poslije ponoći, u Vukovarskoj ulici, nedaleko od sjevernog ulaza u groblje Lovrinac, Ante Rubić (22), zvani Crv, ubo je nožem u prsa Denisa Tadića (24) iz Splita. Od posljedica ranjavanja mladić je preminuo na licu mjesta, a Ante Rubić predao se policiji tijekom istog jutra.

U subotu poslijepodne priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Nakon ispitivanja, tijekom kojeg je Ante Rubić izjavio kako nije imao namjeru ubiti Denisa Tadića, već da se on sam nabo na nož, nad njim je određen istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Prema verziji koja je unesena u prve zapisnike, do sukoba je došlo zbog nesporazuma u prometu, nakon što je Tadić u Mercedesu pretekao Rubića i pritom nešto dobacio. Ante...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 02:35