StoryEditorOCM
Crna kronikaministar objavio

O hladnokrvnosti ubojica male Danke svjedoči ovaj detalj: Policija ima saznanja što je jedan od njih napravio s tijelom

Piše vijesti Sd
4. travnja 2024. - 15:32

Ministar unutarnjih poslova Srbije Bratislav Gašić upravo je objavio detalje strašnog zločina oko dvogodišnje djevojčice Danke Ilić. Ponovio je kako je majka Ivana Ilić došla iz Bora u 13.10 sati. Djeca su bila u dvorištu. Ona se udaljila kad joj je sin tražio piti vode.

"U ovom slučaju aktiviran je sistem "Pronađi me". Mi smo od izlaska iz stana pratili forenziku njezina telefona, njeno kretanje, pritom analizirajući sve moguće osobe koje su tu prolazile, rekao je ministar. Potom ispričao kako je majka nazvala muža u 13.41, a onda u 13.45 policiju koja je na lice mjesta izašla u 13.59 i odmah krenula u potragu. 

Opisao je kako je Danka izašla na cestu te da je majka oko 13.50 vidjela bijeli auto. Prema iskazu, osumnjičeni za Dankino ubojstvo su bili na radnom zadatku, a stigli su u 13.20 sati.

image
Ranko Suvar/Cropix

- Vozilo u kojem su bili S.J. i D.D. je ispred ograde bilo dvije i pol minute, i prema izjavi osumnjičenih, tu su stali zbog potrebe za toaletom. Da bi potom, kada su krenuli, djevojčicu udarili na nekih 30 do 40 metara od mjesta za zaustavljanje. Automobilom je upravljao osumnjičeni D.D., dok je S.J., koji je bio suvozač, izašao iz auta, otvorio vrata i tijelo djevojčice, koja je bila bez svijesti, prebacio u zadnji dio vozila preko alata. Tijekom vožnje dogovorili su se da tijelo treba negdje baciti - rekao je Gašić.

"O hladnokrvnosti svjedoči da je jedan od osumnjičenih na poziv direktora istog dana išao u Banjsko polje tražiti djevojčicu"  

Osumnjičeni su bili u fiat pandi. U 13.57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao jesu li je vidjeli, rekli su da nisu i otišli. Prilikom dolaska na deponiju, S.J. je uzeo dijete i bacio je na deponij gdje je bilo smeće. Nakon toga su se vratili u firmu.

Gašić je rekao i da su početne informacije morali dobiti od majke.

Kako kaže, ukupno je napravljeno 15 poligrafskih testiranja. Pregledane su i snimke s deset kamera.

"Prilikom dolaska na deponiju, S.J. je uzeo tijelo i bacio na deponiju gdje je bilo smeće. Nakon toga su se vratili u firmu. S.J. je pozivu otišao do Banjskog polja da bi tražio djevojčicu. O hladnokrvnosti svjedoči da je jedan od osumnjičenih na poziv direktora istog dana išao u Banjsko polje tražiti djevojčicu", kaže. 

"Premjestio tijelo"

Dodao je policija pregledala zapise 150.000 telefonskih poziva i poruka. 

"Kretali su se 20 km/h", rekao je o osumnjičenima. Sumnja se na to da se jedan od dvojice vratio na deponij dok je trajala potraga i premijestio tijelo.

"Vozač je imao zakašnjelu reakciju na poligrafsko testiranje, a suvozač je imao reakciju na poligrafsko testiranje", kaže. 

"Odveli su nas na mjesto na deponiji gdje su ostavili tijelo, ali imamo informaciju da se jedan od njih vratio i prebacio tijelo na drugu lokaciju. Ne možemo im vjerovati jer prebaciju krivicu jedan na drugog", rekao je srpski ministar. 

Otac Srđana Jankovića, osumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić, stigao je u pratnji pripadnika policije na mjesto gdje postoji šansa da bude pronađeno tijelo djevojčice. Policija intenzivno pretražuje polja u selu Luka kod Bora, odakle je osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnjakinje, a prekopavali su dvorište obitelji Janković.

Podsjetimo, danas se pojavila informacija da je Janković tijelo djevojčice prebacio u blizinu svoje kuće. Pretražuje se i koliba obitelji Srđana Jankovića do koje je policiju odveo njegov otac. Radi se o nenaseljenom mjestu u blizini Luke odakle je osumnjičenik za ubojstvo malene Danke. Na terenu je velik broj policajaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:24