StoryEditor
Biznisgosti s istoka

T‘Way Air je prvi južnokorejski niskobudžetni avioprijevoznik koji će letjeti za Hrvatsku

Piše PSD
21. svibnja 2020. - 11:53
Božidar Vukičević/Arhiv/HANZA MEDIA

T'Way Air prvi južnokorejski niskobudžetni avioprijevoznik koji će letjeti za Hrvatsku! Uskoro će (po)letjeti iz Južne Koreje prema hrvatskim destinacijama, pohvalio se Zoran Horvat, direktor Predstavništva HTZ-a iz Južne Koreje.

- T'way Air letjet će četiri puta tjedno prema Hrvatskoj u 2020. godini i to od druge polovine godine, a uskoro očekujemo definiranje točnog datuma prvog leta i odredišta u Hrvatskoj - kazao nam je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

T'way Air osnovan je 2010. godine i treći je najveći korejski niskobudžetni avioprijevoznik s 2,9 milijuna putnika u domaćem i 4,2 milijuna putnika u međunarodnom prometu u 2019. godini. Posjeduje flotu od 28 aviona Boeing 737-800 i leti u 38 destinacija u Koreji i svijetu.

Vijest je objavljena i u korejskim dnevnim novinama The Korea Times, nakon što je aviokompanija dobila dozvolu Ministarstva prometa Seoula.

Ministarstvo prometa izjavilo je da zračni prijevoznici mogu koristiti svoje nove dozvole za rute nakon što Južna Koreja i strane zrakoplovne vlasti postignu dogovor o sigurnosti zrakoplovstva, vezano uz situaciju s pandemijom korona virusa.

Izdvojeno

23. svibanj 2020 12:39