StoryEditorOCM
Tenispobjednički govor

Parizom odjekuju riječi Ivana Dodiga! Uzeo titulu pa otvorio žestoku paljbu: ‘Jako sam tužan, a pitate se zašto?‘

Piše Ivan Jelkić/SN
10. lipnja 2023. - 21:55

Hrvatska je u jednom danu dobila dva nova Grand Slam trofeja. Nakon Dine Prižmića među juniorima, novi vrijedni trofej stiže u Međugorje zahvaljujući Ivanu Dodigu (38), koji je pak više nego duplo stariji od 17-godišnjeg Prižmića.

Ivan Dodig osvojio je Roland Garros s Amerikancem Austinom Krajicekom, što je našem 38-godišnjem veteranu druga titula u Parizu u konkurenciji parova (2015.), ukupno četvrta u Francuskoj, budući da ima i dvije u mješovitim parovima (2018., 2019.), a ukupno sedmi Grand Slam trofej u bogatoj karijeri, pišu Sportske novosti.

U finalu su u subotu Dodig i Krajicek svladali belgijsku kombinaciju Sandera Gillea Jorana Vliegena s uvjerljivih 6:3, 6:1 te tako osvojili prvi zajednički Grand Slam trofej, ujedno i nadogradili lanjski rezultat, kada su izgubili finale u Parizu od Marcela Arevala Jean-Juliena Rojera.

Austin i Ivan od sredine prošle godine su postali stalni partneri na teniskom terenu i od tada osvojili, uključujući i ovaj Roland Garros, šest turnira. Upravo zahvaljujući tome, Krajicek će od ponedjeljka prvi puta biti i prvi tenisač svijeta na listi igrača parova. Dodig će, međutim, ostati četvrti, što mu je već od prije nekoliko godina najbolji renking u karijeri. No, nastave li ovako skupljati titule, vrlo lako je moguće da i Međugorac dospije na broj 1, što mu je jedna od životnih ambicija.

image
Emmanuel Dunand/AFP

Rezultat finala dovoljno će reći o odnosu snaga i nadmoći hrvatsko-američke kombinacije nad belgijskim tandemom, koji je inače iznenađujuće došao do finala. Gille i Vliegen trenutačno su, naime, 40. i 41. igrač na ATP listi za parove, a zajedno imaju sedam titula, od toga dvije ove godine, makar su zajedno počeli još 2015. godine.

Na koncu je, pak, Dodig izazvao najviše pozornosti u svom pobjedničkom govoru. Jer nakon što se zahvalio supruzi, sinovima, treneru/bratu, obitelji, stožeru, navijačima i svima ostalima na potpori, naš je tenisač okrenuo priču o Roland Garrosu, odnosno organizaciji turnira.

- Imam još nešto važno za reći - krenuo je Ivan.

- Četverostruki sam osvajač Roland Garrosa i imam ukupno sedam Grand Slam titula, ali danas sam ipak jako tužan. Svi se pitate zašto? Zato što nisam dobio tretman koji zaslužujem kao svaki sportaš, a to znači da trebamo svi igrači biti tretirani jednako da se natječemo. Jako sam tužan što moram reći, ali 15 dana sam na turnir dolazio taksijem. Sjedio sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrijavanje s partnerom, jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osjećao sam se kao turist u Parizu. Ali, danas sam četvrti put osvojio Roland Garros i ovaj turnir zaslužuje tretirati svakog igrača i svakog svog pobjednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sljedeće godine napraviti bolji posao - zaključio je Dodig.

Povod svemu ovome hrvatski je tenisač, iskazao, i ranije tijekom turnira, kada se na društvenim mrežama požalio da mu organizatori nisu omogućili prijevoz od hotela do terena i obrnuto jer je, prema njegovim riječima, "izvan dometa za službena vozila turnira, ali mogu me pokupiti 2 kilometra od hotela"

- Ovo mi je najlošije iskustvo u karijeri - napisao je Dodig na Twitteru još prije tjedan dana.

image
Emmanuel Dunand/AFP
image
Emmanuel Dunand/AFP
image
Emmanuel Dunand/AFP
image
Emmanuel Dunand/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:20