StoryEditorOCM
Tenisaustralian open

Kreće prvi Grand Slam sezone: evo rasporeda hrvatskih tenisača, s nestrpljenjem očekujemo obračun Prižmića i Đokovića

13. siječnja 2024. - 10:31

Prvi teniski "grand slam" turnir u godini Australian Open u Melbourneu ove će godine po prvi put trajati 15 dana, odnosno počet će u nedjelju, a već prvoga dana na terene u Melbourne Parku će sva trojica hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji, Dino Prižmić, Marin Čilić i Borna Ćorić.

Mladi, 18-godišnji Prižmić, koji je bio uspješan u kvalifikacijama, u 1. kolu će za suparnika imati branitelja naslova, prvog igrača svijeta i 10-erostrukog osvajača Australian Opena Srbina Novaka Đokovića, a taj je susret postavljen kao prvi u večernjem terminu na Rod Laver Areni te bi trebao početi u devet sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Prvi od hrvatskih igrača na teren bi trebao izaći 35-godišnji Marin Čilić, njegov dvoboj s Mađarom Fabianom Maroszanom postavljen je kao drugi iza jedan sat na terenu 1573. Prije njih svoj će dvoboj odigrati tenisačice Ukrajinka Lesja Curenko i Talijanka Lucia Bronzetti.

Borna Ćorić će s Amerikancem Francesom Tiafoeom zaključiti program prvoga dana na Margaret Court Areni. Prije njih će u prvom večernjem dvoboju na tom terenu od devet sati igrati povratnica na Tour, pobjednica Australian Opena iz 2018. Dankinja Caroline Wozniacki i Poljakinja Magda Linette.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:58