StoryEditorOCM
Tenisnajčudniji

Jedan od najvećih stručnjaka otkrio tajnu Đokovićevog uspjeha: ‘Njegov je poseban, pun je olova‘

Piše SPORT SD
22. studenog 2023. - 19:36

Reket Novaka Đokovića je njegov najbolji prijatelj tokom brojnih mečeva. Uz svoje rekete je Đoković došao do samog vrha svjetskog tenisa. A sada je i otkrivena tajna njegovog reketa, i kako ga koristi da dođe do prednosti.

Jedan od najvećih svjetskih stručnjaka za špananje reketa, Marco Rossani, je otkrio da su Đokovićevi reketi drukčiji od onih kojima se služe drugi tenisači.

- Đoković ima svoj servis, ne radimo s njegovim reketima, ali sam imao priliku španati njegove rekete u drugim prilikama, primjerice na Wimbledonu. Njegov reket je personaliziran, posebno prilagođen. Ima puno olova, sigurno je jedan od najčudnijih za vidjeti.

Iskusni stručnjak otkrio je i kakva je situacija s ostalim tenisačima.

- Ovdje u Torinu među reketima koje sam vidio nisam primijetio neke posebne neobičnosti, pogotovo zato što se teži da budu što lakši. Ljudi često misle da su reketi iznimno teški, ali u stvarnosti igrači moraju biti u stanju vrlo lako rukovati s njima, stoga bi težina trebala biti što niža kako bi se izbjegli fizički problemi.

Naravno, nije Đoković osvojio 24 Grand Slama samo zbog svog reketa, ali na ovoj razini na kojoj se on natječe, svaka sitnica može biti presudna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:45