StoryEditor

Uefa privremeno obustavila postupak protiv Reala, Barcelone i Juventusa, engleska šestorka pokretača Superlige platit će 22 milijuna funti

Piše Hina
9. lipnja 2021. - 23:38

Uefa je u srijedu privremeno obustavila disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa, koji se još nisu odrekli projekta nogometne europske Superlige. 

Uefa je 25. svibnja pokrenula disciplinski postupak zbog potencijalnog kršenja njenog pravilnika, a u medijima se nagađalo da bi ta tri kluba mogli dobiti dvogodišnju zabranu natjecanja u Ligi prvaka. 

 Ostalih devet klubova (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Milan, Inter i Atletico Madrid) koji su zbog prijetnji oštrim sankcijama brzo odustali od projekta Superlige već ranije se nagodilo sa Uefom i zaradili su blage novčane kazne.

Šest engleskih klubova, koji su bili među pokretačima propale nogometne europske Superlige, postigli su u srijedu dogovor s Premier ligom te će kao "gestu dobre volje" platiti ukupno 22 milijuna funti, a novac će bi iskorišten za razvoj lokalnih nogometnih sredina te omladinskih škola. 

Tako su Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Manchester City i Manchester United izbjegli oštrije sankcije, ali ako ponovno krenu u sličan projekt bit će im oduzeto 30 bodova, a svaki će klub platiti kaznu od 25 milijuna funti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2021 14:33