StoryEditor
Strani nogometprepucavanje

Reakcija izbornika Mancinija na preporuke iz zdravstvenog sektora: Sport je jednako važan za društvo kao i obrazovanje

Piše Hina
7. listopada 2020. - 19:49

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Roberto Mancini istaknuo je da je sport jednako važan za društvo kao što je i obrazovanje, čime je reagirao na izjavu ministra zdravstva, objavili su talijanski mediji.

Ministar zdravstva Roberto Speranza izjavio je da su u doba pandemije koronavirusa prioritet škole, te da nema potrebe riskirati sa puštanjem navijača na nogometne stadione. Njegova izjava uslijedila je nakon što nije odigran nedjeljni derbi trećeg kola talijanskog nogometnog prvenstva između Juventusa i Napolija, jer gosti nisu doputovali u Torino pravdajući se da nisu dobili dozvolu lokalnih zdravstvenih vlasti za putovanje zbog slučajeva zaraze koronavirusa u klubu.

- Važno je promisliti prije nego što nešto kažete. Svi imaju pravo na sport, kao što i imaju pravo na školovanje. Sportom se bave milijuni Talijana i on je jednako važan za društvo kao što je obrazovanje i zaposlenje. Podržavam djelomično otvaranje talijanskih stadiona za navijače, a to rade i u drugim europskim državama. U nedjelju u Ligi nacija gostovat ćemo u Poljskoj i domaćini očekuju da će na stadionu u Gdanjsku biti oko 25.000 gledatelja, što me jako veseli - kazao je Mancini.

item - id = 1049335
related id = 0 -> 1133248
related id = 1 -> 1124641
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2021 15:25