StoryEditorOCM
Strani nogometnovi izbornik

Nisu se uspjeli dogovoriti s trofejnim trenerom pa su pronašli drugo rješenje, a platit će ga 800 tisuća eura

Piše Hina
7. siječnja 2024. - 23:41

Brazilski nogometni stručnjak Dorival Junior (61) napustio je kormilo Sao Paula kako bi preuzeo reprezentaciju Brazila, objavio je njegov sada već bivši klub.

Nakon što im je propao pokušaj dovođenja Talijana Carla Ancelottija, čelnici Brazilskog nogometnog saveza (CBF) okrenuli su se domaćem stručnjaku, 61-godišnjem Dorival Junioru koji je od travnja prošle godine vodio Sao Paulo.

Klub ga isprva nije želio pustiti, međutim CBF je pristao isplatiti odštetu, nagađa se oko 800.000 eura, nakon čega je postignut dogovor.

- To je ostvarenje sna, koji je bio moguć samo zato što sam dobio priznanje za rad obavljen u Sao Paulu. Zato vam moram zahvaliti što ste bili dio ovog važnog razdoblja obnove. Također, bih želio zahvaliti navijačima za svu njihovu ljubav i podršku - kazao je Dorival Junior za klupsku stranicu.

Dorival Junior će naslijediti Fernanda Diniza koji je imenovan prošle godine kao privremeni izbor. Diniz je imao ugovor do lipnja, ali je nedavno dobio otkaz zbog loših rezultata. Trajao je samo 184 dana tijekom kojih je Selecao pod njegovim vodstvom odigrao devet utakmica upisavši čak pet poraza uz tri pobjede i remi.

Novi brazilski izbornik se trenerskim poslom bavi od 2002. godine i do sada je radio jedino u brazilskim klubovima. Najveći uspjeh ostvario je na klupi Flamenga s kojim je 2022. osvojio Copa Libertadores, te brazilski Kup. Vodio je i Cruzeiro, Vasco da Gamu, Internacional, Athletico Paranaense...

Brazil se trenutačno nalazi na šestom mjestu južnoameričkih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Vodi Argentina sa 15 bodova, Urugvaj ima 13, Kolumbija 12, Venezuela 9, Ekvador osam, a Brazil sedam bodova iz šest susreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:17