StoryEditorOCM
Strani nogometimaju plan

‘Kraljevi‘ kreću u akciju: tko će biti ‘desetka‘ Reala naredne sezone? Vijesti iz Madrida otkrivaju dosta

Piše R. R.
13. ožujka 2024. - 17:46

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić dres s „desetkom“ u Real Madridu nosi od sezone 2017/18. kada ga je preuzeo od Jamesa Rodrigueza. Današnje vijesti iz Španjolske nagovještavaju kako bi  Hrvat i naredne sezone mogao nositi taj dres. 

Real Madrid u narednim danima službeno namjerava ponuditi jednogodišnji nastavak suradnje Luki Modriću, te još dvojici iskusnih nogometaša „kraljevskog kluba“.

- Luka Modrić, Nacho i Lucas Vazquez dobit će ponude za jednogodišnji ugovor - navodi Marca, a navode potvrđuje i novinar Jose Felix Diaz.

- Sva trojica će ubrzo dobiti ponude za produženje suradnje. S Nachom se već razgovaralo, s njim neće biti problema ako odluči ostati. Modrić i Lucas još nisu kontaktirani - navodi Diaz.

Modrić će dobiti ponudu „kraljeva“, ali ipak Carlo Ancelotti će mu jasno objasniti kako u narednoj sezoni neće imati ulogu kao dosad i odluka o ostanku će biti samo iskusnog nogometaša.

- Klub će se pobrinuti oko ugovora. On najbolje zna što će odlučiti i odluka će biti samo njegova. On je vrhunski momak, vrlo je ponizan i zaista ga volim, Ali, ne znam želi li ostati i biti pričuva - rekao je nedavno Ancelotti.

‘Desetka‘ Reala za sada još uvijek pripada Modriću. Govorilo se o tome da bi je mogao preuzeti Kylian Mbappé, no Španjolci tvrde kako će francuski nogometaš ipak nositi dres s „devetkom“ na leđima. Ako Modrić na kraju ipak odluči otići iz kluba vrlo je lako moguće da će njegov broj naslijediti mladi Turčin Arda Güler ili da će otići u ruke mlade brazilske zvijezde Endricka.

Jose Felix Diaz otkriva kako je Saudijska Arabija krenula po ovu trojicu igrača Real Madrida, ali i po Ferlanda Mendyja.

- Saudijci pokušavaju doći do Modrića, Nacha, Mendyja i Lucasa. Nude im više novca i duže ugovore od Real Madrida. Još uvijek se ne zna što će igrači odlučiti - navodi Diaz.

Naravno, Luka Modrić je taj o čijoj se budućnosti najviše priča. Hrvat u 39. godini života igra zaista čudesno i na vrhunskoj je razini. Uvjeren je Modrić kako može odraditi barem još jednu sjajnu sezonu na velikoj sceni. Ipak, Ancelotti je bio iskren prema njemu i poručio mu je da ne očekuje previše od naredne sezone, te bi to moglo biti ključan faktor u svemu.

Kakvu god odluku donio, Luka Modrić će ostati ikona kluba u čijem je dresu odigrao 520 utakmica i s kojim je osvojio apsolutno sve, a najvrjednija nagrada je svakako ona za najboljeg nogometaša svijeta 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:16